Chili

Redreynard's Chichi Cayenne (Chili)

19. maj 2004 - 21. marts 2017

 

Chili var vores allerførste hund. Vi er stadig forundrede over, at vi fik lov til at købe hende af Anja og Thomas. Jeg tror ikke, at vi ville have solgt os selv en hund med den manglende viden, vi havde om projektet på det tidspunkt :-) Der jo tankevækkende, nu da vi selv avler et kuld i ny og næ.

 

Da Chili kom ind i vores familie, var Kristian lige blevet 6 år. Selv om han i begyndelsen ikke var specielt begejstret for hendes meget spidse hvalpetænder, blev de to dog et helt specielt par, og hun vil nok altid være den hund, der kommer til at betyde mest for Kristian.

 

Chili første os inde i hundeverdenen - på godt og ondt. Vi blev hooked på jagttræningen og markprøverne (selv om det sjældent gik godt), vi fik snust til udstillingsringen, hvor hun klarede sig rimeligt og endda fik et enkelt cert. Hun fødte det første kuld i vores kennel - fire dejlige Star Wars-hvalpe. Sikke en optur! Men vi oplevede også nedturen, da en af hvalpene døde kun tre måneder gammel.

 

Med årene fik hun nogle skavanker - bl.a. spondylose - men hun klarede sig fint, og man kunne sjældent mærke på hende, at kroppen var blevet ældre. Hun var altid klar til en gåtur, til træning eller til en lille "slåskamp" med Kristian eller os.

 

Vi troede, at hun måske skulle leve evigt, men en pludselig opstået livmoderbetændelse satte en stopper for det. Da vi bragte hende hen til dyrlægen midt om natten, havde vi besluttet os for, hvordan det skulle ende. Vi ville ikke byde hende at skulle komme sig over en voldsom gang betændelse og en større operation. Så lidt under to måneder før sin 13 års fødselsdag sagde vi farvel til Chilsen. Det var ubeskriveligt hårdt.

 

Nu står hun i en speciallavet urne i vores stue og holder øje med, at alt går rigtig til. Og hun vil altid være i vores hjerter.