Den 25. december 2005
Nye billeder af Daisy Duck


Søndag den 6. november 2005
Et stort tillykke til Shaggy Toller's Sergent Pepper (John), som blev Racevinder 2005. John er jo som bekendt Daisys far.

Oktober billeder

Lidt flere oktober billeder hvor Daisy stolt henter dummys i vandet

Uge 41: Sikke en weekend.
Først var der dummytest og tollerbrugsprøve i Haunstrup om lørdagen. Jeg havde i et øjebliks sindssyge tilmeldt mig dummytesten, så vi var derude med hundene fra kl. 8.30. DRK benyttede lejligheden til at afholde brugsprøver, og jeg gav en hånd med ved registreringen af de mange hunde og fører, der bestod – og de få, der ikke bestod. Jeg blev faktisk så inspireret, at jeg i endnu et anfald af sindssyge tilmeldte Chili og mig til DRK’s brugsprøve. Samtidig fik jeg lokket Christina og Freja til også at melde sig.

Langt om længe blev det vores tur. Det var indtil da gået rigtig godt, idet der kun var 2-3 stykker, der var dumpet. Vi lagde godt ud – Chili og jeg. Hun gik rimelig flot fri ved fod. Hun havde to små afstikkere, men jeg fik hende hurtigt på plads igen. Afsætning og indkald gik også fint, men, men, men…. så kom vi til apporteringen. I første forsøg fik jeg hende til at blive siddende, indtil jeg sendte hende af sted. Desværre havde hun ingen intentioner om at aflevere dummyen til mig. Hvorfor dog det, når hun nu havde det så sjovt!!! I næste forsøg knaldede hun. Igen ville hun ikke i nærheden af mig. Faktisk var hun helt ude af banen for at hilse på dem, hun kendte. Pinligt. Prøvelederen, Gunnar Holm Jensen, som jo er en rigtig flink mand, gav mig et tredje forsøg. Det gik nu ikke spor bedre, og det endte jo selvfølgelig med, at vi ikke bestod. Vi sluttede jo af (med et skud, som hun slet ikke reagerede på. Det havde jeg nu heller ikke regnet med. Til gengæld bestod Christina og Freja, så det var jo rigtig flot.

Nå, senere på dage var det tid til dummytesten. Jeg overvejede at melde fra, for jeg havde ikke lyst til at gentage ”succes’en” fra brugsprøven. Desværre fulgte jeg ikke min indskydelse, og vi lavede nok den værste dummytest, der er set nogensinde i tollerklubben. Vi startede med en enkelt markering. Chili knaldede, fik dummyen og rendte rundt alle steder – undtagen hen til mig. Nå, men det næste var tolling og vandmarkering. Jeg havde fire bolde med, for jeg havde jo på fornemmelsen, at hun ikke havde lyst til at aflevere dem. Det havde jeg fuldstændig ret i. Faktisk var hun slet ikke interesseret i at lege med dem. Hun ville hellere soppe, snakke med Kurt, som var skytte, løbe forvildet rundt for at se, om der var skete noget sjovt andre steder. Vi afbrød tollingen og gik så til vandmarkeringen. Chili er jo rigtig glad for vand, og hun sprang da også i, så snart skuddet havde lydt og dummyen var kastet. Ingen grund til vente på mit signal!! Heller ikke denne gang ville hun aflevere noget som helst til mig. Igen hen til Kurt – det var jo ham, der havde ”skudt” den, ikke???  

Næste moment var frit søg i lyngen. Jeg kan ikke huske, hvor mange dummyer, der lå der. Det er også lige meget, for Chili hentede ikke nogen af dem. Hun fes rundt og fandt en masse spændende lugte. Dummyerne var hun desværre ikke interesseret i. Så var det, vi blev enige om at afbryde prøven. Der var ligesom ingen grund til at bruge mere tid på det. Ikke overraskende sagde Gunnar Holm Jensen, at hun endnu ikke var klar til sådan en test. Det kunne jeg kun give ham ret i. Til min store trøst mente han dog ikke, at hun var decideret ulydig. Hun var bare slet ikke klar over, hvad hun skulle gøre. Konklusionen må være: Træning, træning og atter træning.

Søndag var der så udstilling i Års. Det var en sponsorudstilling, så der var mange andre racer repræsenteret.
Leif og Daisy lagde ud i baby tæver mod fire andre nuttede hvalpe. Det gik rigtig godt, og Daisy opførte sig så pænt. Dommeren mente, at det var svært at vurdere en så lille hvalp. Hun havde kun positive ting at sige om Daisy, og Leif og Daisy endte med et SL og blev 3. vinder, så det var flot – og Leif var stolt.

Senere på dagen var det Chilis tur. Der var fem unghunde i hendes klasse. To fik 2. præmie, og Chili fik 1. præmie og blev 3. vinder. Det var vi rigtig tilfredse med.

Sidste aktivitet den dag var ”Barn og hund”, hvor vi havde meldt Kristian og Daisy samt Amalia og Chili til. Kristian skulle med i klassen op til 10 år, og Amalia var med hos dem over 10 år.

Kristian og Daisy klarede det rigtig fint, men desværre blev det ikke til nogen placering. Kristian havde ellers godt nok set meget forelsket på de flotte præmier, der var til de fire bedst placerede i begge klasser. Han måtte dog nøjes med en pose slik – og det er jo heller ikke så ringe. Vinderen blev i øvrigt en lille fyr med en stor sort Newfoundlander. Han håndterede den hun rigtig flot og havde virkelig fortjent at vinde.

Amalia og Chili var oppe imod hårde konkurrenter. Jeg havde en opfattelse af, at det ville være på niveau med Kristians hold, men der tog jeg godt nok fejl. Klassen blev ikke kaldt ”Barn og Hund” men ”Juniorhandling” – og det er en helt anden ting, skulle jeg hilse og sige. Der var nogle piger og hunde med, som helt sikkert havde prøvet dette her rigtig mange gange, og Amalia havde ikke store chancer, selv om hun klarede det rigtig pænt. Nu var det jo bestemt heller ikke til Amalias fordel, at Chili ikke er den mest velafrettede udstillingshund, så igen blev det kun til en pose slik. 

Alt i alt var den en dejlig weekend. Om lørdagen var vejret så flot – selv om det var rigtig koldt om morgenen. Og at gå rundt i det vejr en hel dag sammen med andre hunde og hundeelskere, er jo positivt i sig selv. Søndag var også en dejlig dag – selv om det foregik indendørs. Det er nu hyggeligt at gå til udstillinger, og hver gang lærer vi nye tollerfolk at kende. Denne weekend var vi så heldige at lære Anne-Lise og Eivind Holte fra Kennel Lauvstua at kende samt Gunn Tove fra Kennel Adorea.
Jeg tror, at Gunn Tove blev lidt forelsket i Daisy – men hvem ville ikke også det.

Uge 40

Hjemmetræningen for begge hunde har i denne uge været lidt sløj - dog er det blevet til lidt under gåturene. Det arbejde tager altså nogle gange for meget af ens fritid, men sådan er det jo.
Men i dag søndag den 9. oktober startede vi på en ny omgang lydighedstræning i DRK i Herning, som løber over 8 gange. Det er dejligt, for så kan både Chili og Daisy gå på samme hold. Træningen gik fint for begge hunde - og vejret var jo dejligt.

Lørdag den 15. er Chili tilmeldt dummytesten i Haunstrup. Det vil nok vise sig at være en stor fejl at tilmelde sig, men i det mindste kommer vi ud og ser nogle af de hunde, der kan!! Søndag den 16. oktober skal Chili og Daisy Duck til Tollerklubbens certifikatudstilling i Aars i Nordjylland - mere om dette på næste søndag.



Uge 39

Daisy 15 uger.

Desværre ikke billeder af søndagens træning i dag den 2. oktober, men...

til gengæld var Daisy kanon til det hele i dag.

Efter træningen sidste søndag fik Leif et tip af Jørgen Christensen fra DRK om, hvordan han skulle få Daisys opmærksomhed under træningen. Dette har vi afprøvet hele ugen, og det går rigtig godt nu, så under lydighedstræningen var der rigtig meget kontakt mellem Daisy og Leif.  Senere var der apportering fra vand. Selv om Daisy et par gange har været efter Chili ude i vand og ved et uheld har svømmet, når hun ikke kunne bunde mere, så var Daisy bare god i dag. Hun både svømmede og apporterede dummy fra vand flere gange - så der var ikke et øje tørt, det var bare så flot. Hver gang hun havde været i vandet efter dummyen,  kunne man se hvordan hendes selvtillid steg og steg - hun kunne simpelthen klare alt.
Men her slutter det ikke, for efterfølgende tog hun også en due i munden et par gange og løb med den. Før i dag har hun ikke villet andet end snuse til fjer. Så alt i alt var der STOR fremgang i denne uge.
 

 

UGE 38

Chili og Daisy leger stadig rigtig godt sammen, som det nok også kan ses på
billederne i galleriet hver måned. Nogle gange ligger de bare og slikker ører næse og mund på hinanden - det ser rigtig sødt ud.

Hvalpetræningen går godt med Daisy. Hun har her de seneste gange kunnet deltage mere og mere uden at blive alt for træt. Hun er ved at være god til at gå i snort, med "sit og bliv" går det rigtig godt -i hvert fald hjemme i haven.

Apportering er hun også tændt på, og hun springer ud til dummyen med fuld Fart. Ofte kommer hun tilbage og lægger sig 1-1½ meter fra Leif "uden snor" - så det synes vi er flot. Skud har hun nu efterhånden oplevet en del gange, og hun virker interesseret og ikke bange, når skuddet kommer.

Sidste weekend var vi til en gang gratis træning. Dansk Retriever Klub afholdt kursus for træneraspiranter og havde derfor brug for nogle hunde med fører at øve sig på. Det var fint, at vi kunne hjælpe dem med det. Så fik de nye aspiranter jo også lige set, at der også findes tollerer i retrieverfamilien :-) En del af dem havde aldrig set en toller før, men en dog hørt om dem. Chili deltog selvfølgelig også, og hun kunne jo mere end Daisy.

Ellers står den på træning i tollerklubben i den kommende weekend og udstilling i Års i oktober, hvor både Chili og Daisy skal være med, men mere om det senere. Lis har desuden meldt Chili til dummytesten den 15. oktober - måske lidt vanvittigt, når man tænker på, hvordan hun apporterer. Men Lis er gået i skarp træning med at få hende til at beholde dummyen i munden. Der øves lidt hver dag, og selv om hun ikke er vild med det, så går det da sådan nogenlunde.



Daisy 11 uger


Ja, så har vi haft Daisy i 3 uger. Hun er faldet rigtig godt til, og det går godt med hende og Chili. De leger utrolig meget, og nogle gange går det hårdt for sig. Daisy er dog blevet god til at sige fra overfor Chili.  

Her i weekenden har vi været i skoven ved Haunstrup. Vi tog kun en halv runde, da Daisys små ben jo ikke kan klare så lange ture. Lørdag havde vi dummy med, som Chili fik lov at hente i søen. Daisy blev lidt bange, for Chili bliver lidt voldsom og ude af kontrol, når man blander vand og dummy. Søndag tog vi så ikke nogen dummy med. Hundene fik lov til bare at tulle rundt i vandkanten, og minsandten om ikke Chili fik lokket Daisy så langt ud, at det var nødvendigt at svømme. Hun var lidt overrasket over ikke at kunne bunde, men hun blev ikke skræmt. Faktisk var hun ude en lille tur igen kort tid efter.

Leif er startet på hvalpetræning i DRK i Herning. Han har været der to gange, og det går udmærket. Daisy er selvfølelig den allermindste – både alders- og størrelsesmæssigt. Og det er selvfølgelig begrænset, hvad man kan forvente af hende på nuværende tidspunkt. Hun har dog foreløbig vist sig meget lærenem, og Leif har rigtig god kontakt med hende under øvelserne. Det vigtigste er dog også, at hun møder en masse andre hunde, og at hun og Leif hygger sig sammen. Hun er fuldstændig smadret efter sådan en omgang træning, og sover bagefter fem kvarter i timen.  

Vi tog en tur ned til udstillingen i Horsens – bare for at kikke og vise Daisy frem. Det var både spændende og trættende for hende med alle de indtryk, så hun snorksov hele vejen hjem i bilen. Den 16 oktober bliver det dog alvor, da vi har tilmeldt både Chili og Daisy til udstillingen i Års. Det bliver sjovt at se, hvordan det går – og hvordan Daisy reagerer.  

Daisy er endnu ikke renlig. Hun og Chili startede med at være alene i længere tid efter to uger. Der er et par søer og en enkelt kage eller to på gulvet, når vi kommer hjem. Om natten holder hun heller ikke helt tør – dog er det sket enkelte gange, at hun har holdt sig hele natten. Så gælder det til gengæld også om at komme op og ud i haven med det samme, hun vågner, hvis det ikke skal gå galt. Ellers kan der komme en enkelt sø eller to på gulvet, mens vi er hjemme. Det er udelukkende fordi, vi ikke er nok opmærksomme – vi ved jo godt, hvornår det er nødvendigt at komme ud.  

Der gik ikke mere end én enkelt nat, så havde Daisy fundet ud af, at det var meget bedre at sove oppe i vores seng – sammen med Chili. Så det er der hun ligger! Forleden nat, da der var et voldsomt tordenvejr, havde vi både Kristian og to hunde i sengen. Så begynder der altså at være trængsel! Hvis vi på et tidspunkt skal have hund nr. 3, er der ingen vej uden om: Så må vi ud og købe endnu en boxmadras. For smide hundene ned på gulvet - det kan vi ikke.


August 2005

 
NYHED:
Juubiiiiii Arkiv 2005 Den 14. august 2005 fik vi vores længe ventede Daisy Duck fra Kennel REDREYNARD´S

Et par dage er nu gået med Daisy og Chili sammen, og det går faktisk rigtigt godt. Chili, som vi sammenligner lidt med et ”dampbarn”, er over Daisy hele tiden og vil lege. Daisy er stort set med på den hele tiden, men bliver det for meget kryber hun enten under et lavt bord eller også nærmest springer i armene på en af os med et udtryk i øjnene, der kun kan tolkes som ”FRELS MIG”.
Det er nu ligeså tit Daisy, der ikke kan lade Chili være. Hvis hun kan se sit snit til det, lister hun sig ind på Chili, og hopper op i hovedet på hende. Der er ingen hylen, så vi går ikke ud fra, at nogen af dem lider overlast.
Chili er dog meget flink til at stoppe, når Daisy falder omkuld af træthed for at sove, og så er Chili faktisk også klar til en lur - men ikke før hun ser, at Daisy har lukket øjnene - man skulle jo nødig gå glip noget!!!

Natten klarer Daisy fint, hun hylede lige 2-5 minutter den første nat, men eftersom vi har hendes kurv ved siden af sengen, er det jo nemt lige at smide en pote ned og ae hende lidt, og så falder hun dog også straks til ro igen.

Toiletbesøgene går også efter bogen, og her i dag - på tredjedagen - har hun kun haft ét uheld indendørs om dagen. Om natten har det knebet med, at vi gamle kunne komme op. Jeg var sikker på, at jeg ville vågne, når hun dabbede rundt og ville så gå ned med hende - men nej, den gamle ”sov igennem” og vågnede med et sæt omkring 5-tiden med en svag stank om næsen. Daisy har heldigvis bestemt sig for at gøre det ude på toiletgulvet, så skaden er slet ikke stor. Vi vil dog nu for eftertiden stille vækkeuret, så vi også lige så stille får styr på natten.

Ellers er dagene gået med små gå ture for at opleve biler, folk og andre spændende ting, og det klarer hun fint. På mandag starter jeg på hvalpetræning med hende. Vi var lige ude og introducere hende for de andre på DRK’s hvalpehold i mandags - dagen efter vi havde fået hende. Her så vi de STORE hvalpe, som hun skal gå sammen med. Hun er nok for lille til at træne seriøst her de første uger, og det er nu også mest for at socialisere hende, at vi deltager. Vi tager det stille og roligt, og lader hende klare det, som hun bedst kan Vi begynder også at træne sammen med tollerklubben, så hun bliver spændt for med det samme. 


16 maj 2005
Billeder fra Tolling-seminar den 16. maj 2005


15 maj 2005
Billeder fra Tolling-seminar den 15. maj 2005

14 maj 2005
Billeder fra Tolling-seminar den 14. maj 2005

13 maj 2005
Billeder fra Tolling-seminar den 13. maj 2005

9. maj 2005

Vi har opdateret nogle af siderne med mere udførlig tekst.

24. apri 2005
Så fik vi endelig Chili til at svømme på dybt vand. Det er ellers ikke noget, hun har været vild med.

 
19 april 2005
Så har vi fået gæstebog på siden, som I alle er velkommen til at benytte.
TAK til Morten Skov Nielsen for programmering af gæstebogen.

23. marts 2005:
Så var vi igen en tur hos dyrlægen - i går efter lukketid (kan I høre, hvordan de surt tjente penge bare falder ud af lommen på os??) Chili kom til at sluge et plastikøje fra et bidedyr, hun har fået. Hun er ellers ikke slem til at sluge noget, men her var der altså noget, der satte sig fast i halsen på hende. Hun hostede noget og gik og småbøvsede, mens hun slikkede på gulvet og gulvtæppet. Vi prøvede at give hende noget A38 og et lille stykke pølse, for at se, om vi ikke kunne få dimsen med ned. Det hjalp ikke. Så måtte vi en tur ud i haven, hvor hun spiste det halve af græsplænen - men ingen opkast. Så var det op til dyrlægen - som Chili efterhånden ikke er så vild med. Hun kunne ikke mærke noget. Chili var stort set holdt med bøvse-lydene, så hun fik en smertestillende sprøjte og noget skånekost, som vi skulle blande op med porre eller asparges, da fibrene derfra ville omkapsle dimsen, så der ikke skete skader i hendes mave eller tarme. Nu her dagen efter har hun det fint. Hun er dog stadig på skånekost. Og vi er glade, for vi har endnu ikke fået regningen fra dyrlægen :-) Ja, der er ingen tvivl om, at dyrlægerne her i Vildbjerg er meget glade for, at vi har fået hund !!

15. marts 2005:
Vi opdagede pludselig i weekenden, at Chili havde knækket en tand i undermunden. Stumpen, der sad tilbage, var meget spids og den kunne rokke. Hun var godt nok ikke berørt af det, for hun gnavede stadig løs i sine kødben. Men der var ingen anden udvej - vi måtte en tur forbi dyrlægen, som ikke var i tvivl om, at resterne måtte ud. Leif holdt hende, mens hun fik en beroligende sprøjte - og hun hylede. Et par timer efter kunne Leif hente hende. Hun var temmelig usikker på benene på grund af narkosen, og Kristian græd, fordi han syntes, det var så synd, at hun nu gik som en fuld mand og slet ikke kunne fokusere. Hele aftenen var hun meget fornærmet på Leif - sikkert på grund af, at han holdt hende, da hun fik en sprøjte. Det gik dog over, da det blev sengetid, for hun må kun ligge i Leifs ende af sengen!

21. marts 2005:
Vejret var så dejligt, så Leif skulle lige prøve at cykle en tur med Chili. Det gik rigtig godt. Hun krydsede ikke ind over én eneste gang, så det skal hun nok blive god til når hun bliver gammel nok til den slags.

2. marts 2005
Chili har netop overstået sin første løbetid. Det var sjovt at opleve den forskel, der skete med hende. Hun spiste stort set ikke noget i flere dagen, og hun var meget restløs og peb meget - sikkert fordi hun ville ud og møde nogle dejlige hanhunde. Der er dog ingen tollere i nabolaget, så der blev holdt godt øje med hende.