Arkiv 2007

Uge 52 - 2007
Nytårsaftensdag

Så er hundene klar til at fejre nytår efter en dejlig 1½ times gåtur i Haunstrup Brunkulslejre. Vi var 10 tollere og en fejlfarve (læs: brun labrador). Vejret viste sig fra sin bedste side i betragtning af, at det er vinter – høj solskin, temperaturer lige omkring frysepunktet og frost i græsset. En rigtig dejlig dag. Hundene nød at få lov til at løbe rundt og lege eller bruge den nødvendige tid til at snuse til en spændende duft.

Vi sluttede af med kaffe og kage og med at ønske hinanden et godt nytår.  

Vi vil også ønske alle jer, der kikker ind på vores hjemmeside, et rigtig godt og roligt nytår. Vi glæder os til at hilse på jer til forskellige hundearrangementer i det nye år.


Uge 50 - 2007

I denne weekend gik turen til Slagelse og København. Lis havde et møde i Glostrup, og så udnyttede Kristian og Leif tiden til en strøgtur sammen med Chili og Daisy. Det klarede de rigtig godt med alle de mennesker. Der var godt nok mange dufte for hundene på Strøget - spildt mad, is tyggegummi, opkast mm - så man skulle lige have et øje på dem hele tiden. Og sikke mange mennesker, der kommenterede de dejlige hunde - det var dejlig. Mødte også en dame fra Norge, som selv har en toller.
Vi var også lige en tur i lufthavnen for at hente Lis' bror, som havde været i Barcelona, og medens vi stor udenfor med hundene, satte jeg dem op på en granitblok ved indgangen og lod dem på skift holde deres liner i munden. Det skabte megen omtale, når folk gik ind eller ud ad lufthavnen - det var rigtig sjovt.

Vi fik også hilst på Lucas hvalpe. Luca er Lis' brors "næsten-labrador", og hun fik fem dejlige hvalpe for ca. 5 uger siden. De var store, tykke og dejlige - lige som de skal være.


Uge 49 - 2007

Lørdag var Lis til møde i et underudvalg til klubbens aktivitetsudvalg. Med til mødet var Ulla Aackmann og Lars Hago, og mødet blev holdt hos Lars Hago. Vi havde besluttet at starte med lidt træning, så hundene var blevet taget med. Det er altid dejligt at lære nogle nye indgangsvinkler til tingene, og det lærte jeg hos Lars. Vi havde nogle dejlige timer med hundene, og fik vi da også holdt mødet bagefter :-) 

Søndag var der træningsafslutning i kreds Midt-/Vestjylland, og samtidig var der officiel DRK-brugsprøve. Der var otte hunde, der benyttede sig af tilbuddet om brugsprøve – heraf fem tollere. Alle otte bestod, og dagens bedste hund blev en toller: Bol Tol’s Naughty Nalle (Nalle) ført og ejet af Lars Hago Møller. De øvrige tollere var Autum Red Queen’s Prince Griffon (Oscar) ført af Gert, TolKooi’s Fox in Socks (Foxie) ført af Helle, Shaggy Toller’s Fa-antastic Falcon (Crash) ført af Thomas og Redreynard’s Daisy Duck (Daisy) ført af Kristian
Thomas og Crash skulle presses meget hårdt, før de tilmeldte sig. Men det var godt, de gik op, for kritikken fra dommer Gunnar Holm Jensen var, at hvis der ikke havde været lidt problemer med apporteringen, ville dette have været dagens bedste hund.
Daisy blev ført af Kristian – og han gjorde det rigtig godt. 38 point. Det var en stolt dreng, der kom med os hjem. Vi holdt os på lang afstand for ikke at forstyrre, så vi ved ikke helt, hvordan de forskellige momenter i prøven gik. Inden brugsprøven fik Kristian lov til at træne lidt med Daisy, og Leif var helt syg over at se, hvor flot Daisy går fri ved fod med Kristian. Når det er Leif, der går med Daisy, flagrer hun et stykke fra ham. Et problem han har arbejdet med længe. Måske skulle han spørge Kristian, hvordan man gør :-)

Helle havde taget et par alliker og krager med, som vi fik lov til at ”lege” med. Det var ikke med den stor entusiasme, jeg lagde en allike ud til Chili. Hun er stadig ikke for god til vildt, og skidtfugle vil hun ikke røre ved. Om det var fordi vi i det hele taget havde haft et fantastisk samarbejde den dag, ved jeg ikke, men hun løb ud, apporterede alliken og bragte den hjem til mor. Det gentog sig nogle gange, og jeg fik mod til at prøve med en krage. Det samme skete. Ud, apportere og bringe hjem. Også Daisy opførte sig som eksemplarisk og apporterede både krage og allike, så Leif var en meget glad mand. Sådan en dag får én til at glemme, at det er koldt, halvvådt og man har ondt i knæet!

Dagen blev sluttet af med glögg, æbleskiver og Christinas meget lækre – og meget kalorieholdige – chokoladekage. Mums.

Næste aktivitet i kredsen bliver en gåtur nytårsaftensdag, men på privat-træningsfronten har vi ikke tænkt os at ligge på den lade side. Vi har fået fryseren fyldt med duer og ænder, så der skal gang i vildtræningen.


Uge 46 - 2007
Chili og Daisy er løbske i øjeblikket, men ingen af dem skal parres i denne omgang.

På grund af løbetiden har vi ikke været til træning. Vi måtte dog lige ud og kikke til de andre i søndags, da der tollerklubtræning her i kredsen. Det var dejligt at se alle dem, der var mødt op, og der er endda nye kommet ti, og det er rigtig godt. Det må da betyde, at vi gør noget rigtigt i denne kreds.

I ugens løb har vi trænet alene i Haunstrup Brunkulslejre. Vi har trænet forskellige momenter, og det går fint - men det gør det jo altid, når man træner alene. Det er først når man kommer iblandt andre hunde, man skal stramme tonen lidt og få dem ned i gear.

Kristian skal i den kommende fremtid til at træne DRK's brugsprøve med Daisy for den skal han selvfølgelig også have, og han glæder sig til at skulle prøve udfordringen. Han er faktisk rigtig god til at gå med Daisy.

Lis har gennemgået DKKs opdrætterkursus. Det har været utrolig spændende og meget lærerigt. Nu mangler vi bare  et kennelbesøg for at kunne reklamere med uddannelsen. Og hvis hun er heldig at få plads på holdet, så blive overbygningen taget næste år. 
 


Uge 43 - 2007
I denne uge har vejret jo været rigtig godt, så det er blevet til en del træning, medens Lis har humpet rundt hjemme efter en vellykket knæoperation. På de lange gåture i Haunstrup Brunkuldslejre er der trænet huskedummys - lige fra 5 meter til ca. 100 meter, frit søg, og dirigering over vand, og det går rigtig godt det hele.

Efterårsbillede af søstrene østrogen


Uge 42 - 2007

Torsdag:
Nye billeder af Simba


Uge 41 - 2007
Søndag:
Se video af Robin, 17 uger gammel og er allerede rigtig god til at apportere Godt gået :-)

Lørdag:

I dag er det fru Munchs fødselsdag, så et stort tillykke fra Wildmountain-slænget. Som en lidt for tidlig fødselsdagsgave til fru Munch fik Sida fredag syv dejlige hvalpe - to tæver og fem hanner. Desværre var der også to, der ikke overlevede turen ind i denne verden. Lis var så heldig at få lov til at være assisterende jordmoder - tak for det! Mor og børn har det godt og er i fuld gang med at lære hinanden at kende. Vi glæder os til at følge de syv hvalpe på tæt hold de næste otte uger.


Mandag:

Der er kommet et nyt billede fra Tapsu i Findland

Nå, Lis' operation er udsat på grund af fejl i det offentliges booking system :-(

 

 


Uge 40 - 2007
Søndag:


Der var træning i tollerklub-regi igen i dag. Vi var omkring 10 hunde – heraf tre af Daisys hvalpe (Sille, Silla og Robin). Som det kan ses af billederne, var der stor gensynsglæde hvalpene imellem, og de benyttede straks lejligheden til at tumle rundt. Træningen var tilrettelagt efter, at der var en del unge hunde med, så der var en masse lydighed.  Da vi gik over til lidt apportering, var vi ved at falde på numsen over Robin. Han tog helt spontant dummyen hver gang. Det var noget så imponerende. Han var i line, da han sandsynligvis ellers ville være løbet væk for at nyde sit ”bytte” i fred og ro. Men det var meget imponerede at se ham tage dummyen og bære rundt på den. Han blev både introduceret for skinddummyer, gulvtæppedummyer og kanvasdummyer. Til slut var vi en tur ved vandet. Her kom Robin også på en lille svømmetur. Det var dog noget uvant for ham ikke at have fast grund under fødderne, så han tog ikke dummyen med ind.
Vi er meget glade for, at alle tre familier tog turen ud til Haunstrup, så vi kunne se de små vapser – som altså er blevet noget større!

Da vi fortalte om vores hvalpeblog, blev vi opfordret til at lave en blog for de, der træner i Midt/Vest, så man på den måde kan dele sorger, glæder og bekymringer. Denne opfordring tog Leif straks op, og træningsbloggen var oppe og køre søndag aften. Hvis du træner i Midt/Vest men ikke er blevet inviteret til at deltage i bloggen, så er det nok fordi, vi ikke har din mailadresse. Send os en mail med besked om, at du gerne vil være med, så sender vi dig et password.  

Den kommende uge byder på en knæoperation (Lis), så det bliver nok lidt tamt med træningen. Men vi vender stærkt tilbage. Der er jo retrieverdag på Skjern træningsplads den 21. oktober – og det vil vi ikke gå glip af.


Billeder af Sille


Lidt billeder af Sille, Robin, og Silla som alle var med til dagens træning i Tollerklubben kreds midt / Vestjylland

Vi har til vores hvalpekøbere oprettet en blog under menupunktet ”Hvalpe”. Formålet med bloggen er, at man her kan udveksle erfaringer, fortælle historier om sin hund, få hjælp til eventuelle problemer etc. Vi håber, der kommer gang i skriverierne i bloggen.
 



Uge 39 - 2007
Søndag:
I dag var der træning i tollerklub-regi i Haunstrup. Der var stort fremmøde, og foruden en masse tollere, havde vi besøg af en golden og en Kleiner Münsterländer. Vejret holdt sig på den tørre side, mens hundene  fik "banket" lidt lydighed ind i kroppen og hovedet. Efter et par pauser blev vi delt op i hold. Jørgen tog sig kærligt af de unge hunde, mens de lidt ældre arbejdede sammen på mindre hold. Jørgen havde lavet enkelt og dobbelt markeringer, huskedummies og en bagudsending til os. Vi sluttede af med en tur ved vandet, hvor den sædvanlige tollerkoncert startede, da den første dummy blev kastet. Næsten alle kom en tur i vandet - nogle for første gang. Lige da vi pakkede sammen kom dagens første byge, så det var godt timet.

På søndag er der træning igen. Her håber vi at se både Silla (Monday Woman) og Robin (Riley B.), så der bliver rigtig familie-komsammen.

Billeder fra Robin opdateret

Lørdag:
12 timer med hunde og hundefolk.
Tidlig lørdag morgen kl. 06.00 kørte vi til Tjæreborg grusgrav ved Esbjerg for at deltage i Leif og Daisy’s første workingtest og Lis og Chili’s tredje. Det var DRK Sydjylland, som havde arrangeret workingtesten. Og det var gjort rigtig godt. Nå, men vi kan jo lige så godt komme til det. Hverken Daisy eller Chili bestod, men vi havde en kanon god træningsdag. Der var ikke noget overraskende i forbindelse med hundenes præstationer. Der var enkelte knaldapporteringer, men ellers arbejdede begge hunde faktisk rigtig fint. Chili lavede et frit søg, der imponerede den tyske dommer – til gengæld var hun ikke spor imponeret af lineføringen hen til det frie søg. Daisy lavede – ifølge dommeren – den bedste og roligste aflevering, han havde set indtil da. Men alt i alt er der stadig en del at arbejde på – især med knaldapporteringer, som vi nu bare skal have på plads. Hele set up’pet og stemningen omkring sådan en prøve er med til at give en kanon god træning, som man bare ikke kan få ved de ellers så gode træningstimer i foreningerne. Ud på eftermiddagen fik vi besøg af en af Daisy’s hvalpe - Robin - som nu er ved at blive stor. Det var rigtig dejligt, at Robin og familie havde tid til at komme ud og hilse på de to gamle knaldperler, Chili og Daisy. Vi var hjemme igen kl. 18.00, og lige nu ligger tøserne i dyb søvn i stuen. I morgen er der træning i tollerklub-regi i Haunstrup, så de får brug for en god nats søvn!

StarWars kuldet fylder 1år i dag
Tillykke til dem alle

Fredag
Nye billeder fra Mangus


 

Uge 38 - 2007
Nye billeder fra Kettu
 



Uge 37 - 2007
Mandag:
Nye dejlige hvalpebilleder fra Malou & Mangus



Uge 36 - 2007
Mandag:
Hele sidste uges træning med Daisy har båret frugt. Hun hverken knaldede eller sprang rundt og ruskede dummyen efter vandapportering i går mandag da vi var til træning i DRK Skjern, Hun afleverede dummyen til hånd, som var det den naturligste ting i verden. Daisy apporterede endda en due spontant og afleverede til hånd, så der er sket rigtig meget med hende, siden hvalpene er rejst hjemmefra. Hvor er det dejlig at have fået den gode gamle Daisy tilbage med alt den energi, som hun viser.


 

Uge 35 - 2007
For en gangs skyld havde vi en weekend uden en masse planlagt. Vi benyttede det gode vejr lørdag til at køre en tur til Vesterhavet med Kristian, hans ven Thomas og hundene. Det blev til en dejlig tur langs stranden – og for hundene blev det også til nogle ture i vandet. Drengene blev våde fra livet og ned, men klog af skade havde vi tørt tøj med til dem :-)

Søndag var det gode vejr væk, og i stedet stod den på regn. Det afholdt os dog ikke fra at tage til Haunstrup, hvor der var træning i tollerklub-regi. Jørgen havde desværre meldt afbud, da han skulle være dommer på en uofficiel prøve. I stedet overtog Anne Marie den fælles del af træningen, og bagefter tog hun sig af de unge hunde. Kurt tog sig så af de mere øvede, og vi fik øvet en masse markeringer. Kurt har fået ny inspiration på et kursus, han har deltaget i, og det var sjov at se, hvordan det bare virkede på hundene. Vi startede med enkeltmarkeringer. Alle hundene var ”linet” op, og Kurt smed 7-9 dummyer i et nøje defineret område. Bagefter samlede han dem selv op. Herefter var det den enkelte hunds tur til at apportere markeringerne. Dummyen blev igen smidt i det samme område. Teorien er, at hundene fastholdes i det område, hvor dummyerne er faldet, da der ikke er fært andre steder. Desuden skal al unødig ”snak” til hunden fjernes, og kun ord som ”apport” og ”tak” må bruges, da hundene forudsættes at være på et niveau, hvor det ikke er nødvendigt at sige ”markér”. Denne kommando bruges kun i indlæringsfasen.

Efter enkeltmarkeringerne tog vi nogle dobbeltmarkeringer efter samme princip. Det var sjovt at se, hvordan det bare virkede på hundene. Der var ingen af dem, der søgte uden for området. Vi havde skud på, og det var bare dejligt, da skuddet ofte er den lille ting der gør, at hundene knaldapporterer. Dette er bl.a. Chilis problem, men det blev afhjulpet ved, at Lis stillede sig et par meter fra Chili. Dette blev også praktiseret i ventetiden, hvor Chili normalt er meget vokal og har svært ved at sidde stille. Hun blev derfor dækket af og bedt om at blive, og Lis gik 4-5 meter væk og så de andre hunde arbejde. Dette havde en fantastisk effekt på Chili. Hun blev meget mindre vokal, og selv om hun stadig var meget opmærksom på de andre hundes arbejde, blev hun liggende. Så det er nok den retning, vi skal arbejde videre i.

Efter sidste mandags træning i DRK Skjern, hvor Leif havde lidt problemer med Daisy ved vandapportering, hvor hun både knaldede og efterfølgende ikke kom tilbage med dummyen, som i øvrigt også blev rusket godt, har Leif trænet næsten hver dag om aftenen i denne uge med at rette hende til. Så her op til weekenden er der ingen knaldapporteringer, og hun kommer lige hjem med dummyen. Hvor har det været dejlig at se, at det går fremad, og søndag var Daisy bare helt overlegen i at sidde fri ved fod, når skuddet gik og derefter bare få kommandoen "apport" og efterfølgende "tak", når hun kom ind med dummyen. Hun var dog ikke så sikker i nedslagsstedet, ligesom hun havde svært ved at huske nr. 2 dummy i dobbelt markeringen. Men det er ting, der kan arbejdes med.   


Fotograf: Jette
Precht
SillaSilla (Wildmountain Tollers Monday Woman) og hendes nye familie havde taget den lange vej fra Ulstrup til Haunstrup for at træne med os. Det var så dejligt at se dem igen. Silla trænede med noget at tiden, og noget af tiden brugte hun til at lege med en bedårende Golden-hvalp, Beauty. Sillas familie melder, at det var en meget træt lille hund, de havde med hjem. Vi håber, at se dem igen til vores træningsdage.

Mandag står den på træning i DRK i Skjern, hvor den nye lærdom skal bruges, og tirsdag er der LP-træning i Sunds for Lis’ vedkommende.

Søndag
Nye dejlige billeder fra Silla

Mangus har fået egen hjemmeside

Valde har fået egen hjemmeside


Fredag

Nye dejlige billeder fra Mangus

Torsdag
Nye dejlige billeder fra Lucca



Tollerdays

Fredag, lørdag og søndag i uge 34 stod i tollerjubilæets tegn. Vi tog af sted til Borrevejle torsdag eftermiddag, da jagtprøverne startede tidligt fredag morgen. Vi mødtes med fru Munch og familie i Vejle, hvor vi ”overtog” deres campingvogn. De havde selv lånt en anden vogn af nogle venner på Sjælland. Aldrig har turen over Fyn været så laaaang. Nå, men vi kom derover, blev installeret og fik hilst på nye og gamle ansigter.  

Fredag morgen gik turen til Hedeland ved Roskilde. Et pragtfuldt område, hvor brugsprøver, working test og jagtprøverne skulle afholdes. Jeg havde meldt Chili til workingtest for begyndere. Vi ”varmede” lidt op med nogle apporteringer og lidt tolling, og det gik bare så flot. Men så let skulle det ikke gå til selve testen. Allerede da vi gik ned til prøveområdet, var Chili meget oppe på mærkerne. Og det blev ikke bedre dernede. Vi lagde ud med tollingen, og hun tog i den grad røven på mig. Hun gik i vandet og for rundt som en fis i en flaske. Næste step var to vandmarkeringer. Første vandmarkering var i orden. Hun var lidt løs i måsen men blev siddende. Ved næste vandmarkering gik det galt. Chili var i vandet, allerede inden dummyen var landet. Og jeg skummede!! Jeg bad skytten om at skyde Chili på vej ind, hvortil skytten – lidt forskrækket – oplyste, at der altså kun blev skudt med løs krudt :-) Det skal lige siges, at selve afleveringen var perfekt. 

Nå, men nu var det begyndt at gå galt, så hvorfor ikke fortsætte i det spor. Ved landmarkeringen knaldede mors lille knaldperle igen. Apporteringen og afleveringen var der dog ikke noget at sætte en finger på.  

Sidste moment var et frit søg i noget høj bevoksning op af en skrænt. Chili kom hjem med fire eller fem dummyer, men selve søget var ustruktureret, og hun manglede drive. Og så gjorde jeg en stor fejl. På et tidspunkt søgte Chili ned til søbredden, og med tanke på alle de gange, hun var gået i vandet under testen, råbte jeg ”NEJ”, hvortil dommeren sagde, at det ikke var så smart, da der jo faktisk kunne ligge en dummy ved vandkanten. Uha, hvor er det rigtigt. Man skal vare sin mund, skal man!  

Nå, men det er jo igen overraskelse, at det blev til en 0. præmie, og jeg var meget ærgerlig, da jeg gik hen til bilen med Chili. Der sker et eller andet i sådan en prøvesituation, der får det hele til at gå op i hat og briller. Det er selvfølgelig dels min nervøsitet – noget som ikke kan undgås – men det er også hele set-up’pet omkring sådan en prøve.  

Resten af dagen var rigtig hyggelig. Vi fik snakket med en masse mennesker og kikket på gode og mindre gode hunde – alle dejlige. Vejret blev pragtfuldt op ad dagen – efter en noget tung himmel fra morgenstunden.  

Lørdag var det igen tidligt op. Jeg havde jo en gammel gæld, som skulle betales til fru Munch, og derfor var jeg og Chili tilmeldt LP klasse 1. Efter gårsdagens opvisning var det ikke lysten, der fik mig ind på banen. Jeg havde allermest lyst til at melde fra. Især med tanke på, hvordan LP-træningen er gået det seneste stykke tid. I lang tid har Chili overhovedet ikke prøvet at finde den rigtige pind ved næseprøven. Hun har bare taget den første og bedste. Og hvis hun kunne nå at bide den over, inden hun kom tilbage til mig, ville det i hendes øjne være perfekt. Desuden havde vi ikke øvet springet i lang tid, og det har nogle gange været svært at få hende til at springe uden alt for mange kommandoer.

Nå, men startgebyret var jo betalt, og så kunne man jo ligeså godt få det bedste ud af det. Og faktisk gik det langt bedre, end jeg havde turdet drømme om. Der var ingen af øvelserne, der gik helt i kage. Der var selvfølgelig skønhedsfejl og ekstra kommandoer, men alt i alt gik det rigtig godt. Springet tog hun fint – selv om jeg ikke kunne holde min højre arm i ro (den har sit eget liv). Derfor blev der trukket et point der. Ved næseprøven søgte Chili for en gangs skyld efter den rigtige pind – og hun fandt den! Den skulle lige gnaskes, og hun var ikke helt villig til at komme hen til mig, men det lykkedes da.  

Alt i alt var vi mere end tilfredse med resultatet på 159,5 point, som betød en 1. præmie og oprykning til klasse 2. Uha uha, måske er det på lydighedsbanen, man skal lægge kræfterne!!  

Jeg kunne lige nå at få læsset Chili ind i buret, inden turen gik til udstillingsringen. Kettu (Wildmountain Tollers Obi Wan Kenobi) stillede op i unghundeklassen. Han er blevet en rigtig flot hund. Med sine 11 måneder mangler han stadig en masse fylde, men han er faktisk rigtig pæn. Han var den eneste i klassen og vandt derfor. Men han vandt med en 1. præmie og CK!! CK’et betød jo, at han skulle konkurrere i Bedste Han. Her blev han ikke placeret, og det er der ikke noget at sige til, da han jo stadig er så ufærdig. Men vi er rigtig stolte af den dejlige dreng!  

Chili skulle i ringen i brugshundeklassen. Dommeren var Tuus V.A. Boogarert-Kwint fra Holland, og hun var en meget grundig dame, der fortalte de pågældende, hvad der var godt og skidt ved deres hunde. Det er så dejligt, når man har en dommer, der gør tingene lidt mere forståelige overfor én. Der var rigtig mange, der stillede i brugshundeklassen, da der var en del, der havde bestået brugsprøven dagen før. Nå, men det blev da endelig vores tur, og fru Boogarert-Kwint inspicerede Chili fra top til tå. På et tidspunkt havde hun meget travlt med at føle på Chilis ribben. Jeg troede, at det var det ekstra halve ribben, hun mærkede på, så det kommenterede jeg. Det kunne hun godt mærke, sagde hun, men hun kunne også mærke noget andet!!! Puha, igen en løftet pegefinger over, at Chili er for velpolstret. Det er også gået lidt den forkerte vej igen, da hun er blevet noget forsømt, mens vi har haft hvalpene. Der er ingen anden udvej, end at tage sig selv i nakken og få et par kilo pillet af hende.  

Trods den gode isolering fik Chili en 1. præmie, men blev ikke placeret. Det gjorde derimod fru Munch og Sida (3. vinder) og Helle og Foxie (4. vinder). Foxie bestod også brugsprøven kun 10 måneder gammel – og blev bedste brugsprøvehund. Et stort tillykke til dem. Og så fik fru Munch og Rajah endelig en fortjent 1. præmie i åben klasse. Også et stort tillykke med det.  

Søndag var der familiedag. Vi havde egentlig planer om at køre tidligt hjem, men vejret var godt, folk var flinke og der var nogle sjove ting, man kunne prøve med sine hunde. Og endelig var der også auktionen, som var blevet flyttet fra lørdag til søndag. Hovedpræmien var et signeret eksemplar af Alison Strangs og Gail MacMillans bog ”The Nova Scotia Duck Tolling Retriever”. Den havde jeg jo kastet mine våde øjne på. Vi kom lidt sent ind i auktionen og startede med at købe en løvrive for en femmer! Jeg bød også på andre ting, som jeg dog ikke fik. Sidste genstand var BOGEN, og der var virkelig gang i buddene. Efter en lang, hård – og dyr – kamp, fik jeg den. På det tidspunkt havde bogen alene indbragt 3.000 kr. Hele det beløb kommer ikke fra mig, men en stor del af dem gør :-) Alt i alt indbragte auktionen 5.147 kr., som bliver sat ind på klubbens sundhedskonto. Et rigtig flot resultat.

Det var en rigtig god weekend sammen med rare hundemennesker og masser af dejlige tollere.  

Min store succes i lydighedsringen har medført, at jeg fortsætter en sæson mere hos Sunds Lydige Hunde. Jeg kommer faktisk lige fra træningen. Vi træner klasse 2 og klasse 3 øvelser. Der er mange nye ting, vi skal lære – Chili og jeg. Og der er kendte ting, som måske kan komme til at sidde bedre fast. Det skal nok blive sjovt. Dog er det stadig jagttræningen, der virkelig trækker hos os. Her træner vi fortsat mandag aften hos DRK i Skjern. Det er rigtig udfordrende for både os og hundene.  
 


Uge 34 - 2007
Nye billeder af Silla & Robin


Uge 33 - 2007



Søndag den 19. august
Nye billeder af Mangus & Lucca

Lørdag den 18. august
Nye billeder af Robin

Onsdag den 15. august

Nye billeder fra Kettu og Tapsu

Så har vi sagt farvel til de sidste hvalpe. Det gjorde vi faktisk allerede i søndags, hvor Tapsu (Blues Man) og Mangus (I’ll Survive) rejste som de sidste. Tapsu skulle den lange vej til Helsinki, men Hannu havde ham med inde i kabinen, så det har ikke været så traumatisk, som det kunne have været.

Det var svært at sige farvel men dejligt at se og høre, hvor meget de nye familier havde glædet sig til at få deres hvalp med hjem. Og vi har da også hørt fra alle og fået billeder, og det virker jo allerede som om, hvalpene altid har boet hos de nye familier.

Der er faldet ro over huset igen. Daisy er livet gevaldigt op. Det var sjovt at følge den forandring, der skete med hende, efterhånden som hvalpene rejste hjemmefra. Hun blev mere og mere sig selv (læs: legesyg og fræk), og det nød de sidste to hvalpe godt af. Indtil da har hun mere været den, der fodrede, nussede og gjorde dem rene. Chili var den, der legede.

Mandag var vi til træning i DRK i Skjern. Det var som sædvanligt skønt. Leif kunne nærmest flyve, da Daisy apporterede et par duer, som om hun aldrig havde gjort andet. Afleveringerne skal der arbejdes på, men det er første gang, hun tager vildt fuldstændig spontant.

Daisy virker ikke til at savne hvalpene. Da vi kom hjem fra træningen i mandags, ”bad” hun om at få åbent døren ind til hvalperummet. Da hun konstaterede, at der ikke var nogen derinde, var det helt fint. Og nu virker det nærmest, som om hun ikke kan huske, at hun for en uge side havde 8 hvalpe.

Det har – igen – været en spændende og dejlig oplevelse at have et kuld hvalpe. Denne gang var det dobbelt så mange som sidst, og det har vi bestemt godt kunne mærke. Det har været et fantastisk dejligt kuld, og det vil være nærmest umuligt at pege på én eller to, som er sødere, frækkere eller mere nuttet end de andre. Vi har følt os bedre rustet denne gang, og vi har ikke været så bange for, at de skulle komme til skade. De har i den grad fået lov til at boltre sig, smage på forskellige ting og blive udsat for mere end Star Wars-kuldet. Men sådan bliver man jo heldigvis klogere med tiden.

Vi håber, der bliver mulighed for endnu et kuld hvalpe på et tidspunkt. Det er hårdt arbejde, men hvor er det dog også givende.

Uge 31 - 2007
Lørdag
Hvalpe blog'en er opdateret og der er nye billeder

Onsdag
Nå, så fandt vi ud af, hvorfor webcam ikke har virket hele dagen.
Hvalpene havde fået fisket en ledning fra et af de fire kameraer og var "kommet til" at gnave lidt i det. Så det kan de også nu :-)


Nu skulle det virke igen.


Hvalpe webcam er desværre nede i dag onsdag. Kommer først til at virke igen når vi kommer fra arbejde. Undskyld.


Tirsdag
Nye billeder hvor hvalpene ser en kanin for første gang.

Blog er opdateret.


Mandag
Hvalpe blog er opdateret


Uge 28 - 2007
Fredag
NY 8 i 1 portræt af hvalpene på hvalpesiden

Hvalpeblog er blevet opdateret


Uge 27 - 2007
Søndag

Der er nye billeder på hvalpesiden, og nu kan de bide



Onsdag

Hvalpesiden er opdateret med billeder

Uge 26 - 2007
Torsdag
Nye portrætbilleder af hvalpene på hvalpesiden.

Onsdag
Så er hvalpesiden opdateret med billeder og blog.


Juhuuuuu jeg er her også! -Det er mig Chili


Tirsdag

Den anonyme tollerelsker (Anina Stentofte)
En afsluttende bemærkning til hele denne sag skal være, at vi på ingen måde er i tvivl om, at det er Anina, der har skrevet anonymt i vores gæstebog. Når man bevæger sig rundt på en hjemmeside, efterlader man et "spor" - en IP-adresse, et tidspunkt for, hvornår man har været inde på hjemmesiden, og hvilke sider, man kikker på og skriver i. Den IP-adresse, som vores anonyme skribent har, er identisk med de IP-adresser, som hun efterlader i andres gæstebøger, hvor hun skriver under sit eget navn - og som ejerne af disse hjemmesider venligst har oplyst os. Vi har checket dette, for at være helt sikker. Desuden er IP-adressen identisk med den IP-adresse, Anina har efterladt i sin seneste - ikke anonyme - besked i dag kl. 10:49. Derfor er vi ikke det mindste i tvivl. Vi er ikke ude på at svine nogen til, men vi kan kun opfatte Aninas besked i vores gæstebog som en tilsvining af os - og måske et forsøg på at skræmme hvalpekøbere væk. Som allerede skrevet har vi ingen problemer med hendes holdning - vi har jo selv haft vores overvejelser. Hvis hendes eneste formål var at give udtryk for sine bekymringer, ville det have været mere passende, hvis hun havde sendt os en mail. 

Mandag
Så har vi fået bekræftet vores mistanke om, hvem der er den anonyme tollerelsker, der har skrevet i vores gæstebog. Den første person, vi begge tænkte på, da vi så indlægget, var Anina Stentofte (
www.toller-noah.dk). Det har så desværre vist sig at holde stik.

Leif er jo IT-mand, og han satte straks en undersøgelse i gang. I den IT-verden vi lever i. bliver ALT jo logget, så det har faktisk ikke været særlig svært at følge hendes spor rundt omkring på nettet, og dermed kunne sige 112% sikkert, at det er hende - ellers ville vi ikke skrive det her. Pudsigt nok var der andre af de folk, der har set beskeden i vores gæstebog og som kender Anina, der også gættede på hende!!

Vi har fulgt med på Aninas og Noahs hjemmeside siden, hun startede den, og vi har været fulde af beundring for den energi, hun lægger i træningen og aktiveringen af Noah – hvilket vi ved flere lejligheder har fortalt hende. Vi har mailet sammen, og vi har hyggesnakket, når vi har mødtes på udstillinger. Derfor er det specielt skuffende, at det netop er hende, der efterlader sådan en besked i gæstebogen.

Vores indtryk af Anina har været, at hun er en person, der har en mening om tingene, og som ikke er bange for at komme frem med den. Og vi har bestemt ikke noget imod folk, der siger deres mening – heller ikke selv om vi ikke skulle være af samme mening. Derfor undrer det os, at hun ikke i stedet har sendt os en mail og ad den vej udtrykt sin bekymring over Daisys alder.

Når vores mistanke med det samme faldt på Anina, så er det bl.a. fordi, det desværre ikke er første gang, at vi oplever, at hun anonymt sviner andre til. Sidst vi oplevede det, handlede det om en svensk opdrættet hanhund, som er udset til at blive parret med en dansk tæve. I dette tilfælde havde Anina hørt nogle meget ufordelagtige ting om hanhunden, som hun ukritisk viderebragte anonymt. Det blev afsløret, at det var hende, der havde bragt tingene videre, og ejeren af tæven tog tyren ved hornene og konfronterede både hanhundeejeren og Anina. Det viste sig, at rygterne ikke havde noget på sig. Ejeren af hanhunden er endda en person, som Anina øjensynligt har haft et rigtig godt forhold til. Aninas undskyldning dengang var - så vidt vi husker - at der var én, der havde lagt en fælde for hende. Hvis dette er sandt, så er den måske lagt på grund af en mistanke, der viste sig at holde stik. Hvad Aninas bevæggrunde var, for at svine den svensk opdrættede toller til, ved vi ikke. Men tævens ejer havde på et tidspunkt talt med Anina om at bruge Noah til parringen. Dette blev droppet til fordel for den svensk opdrættede toller!!

Hvad der har fået hende til anonymt at bringe hendes mening frem omkring Daisys alder, ved vi heller ikke. Måske får vi det at vide nu, da hun er afsløret. Under alle omstændigheder håber vi, at hun har lært lidt af dette. Det kan ikke være sjovt at være hende lige nu. Det hele kunne have været håndteret så flot ved at sende os en mail i stedet.

Anina, vi har intet imod din holdning om Daisys alder. Den er du i din gode ret til at have. Og som vi har skrevet, har vi da også haft vores overvejelser i den henseende. Vi valgte så at parre. Det ville du måske ikke have gjort, hvis det var din tæve. Sådan er vi forskellige. Vi tager gerne en diskussion omkring det pr. mail eller næste gang, vi ses. Men undlad venligst flere anonyme henvendelser i vores gæstebog!


Uge 25 - 2007

Søndag

En blandet weekend

Det har været en blandet weekend for Chili og Lis. Lørdag havde DRK arrangeret uofficiel working test i Søby ved Herning. Som sædvanlig fem momenter (markeringer på vand/land og et lille frit søg). Det positive var, at det gik bedre end sidst, så denne gang var der "kun" tre poster, hvor hun knaldapporterede. Her er virkelig noget, der skal arbejdes på. Men hvordan??? Hvis vi træner herhjemme, knalder hun måske 1 ud af 20 gange. Men der sker noget, når vi er i en prøvesituation. Alt er afslappet, når vi står ved ventelinien. Men når så skytten henter os, så begynder det at gå galt. Det er selvfølgelig til dels lidt nervøsitet fra Lis' side, der går direkte ned i Chili, men det er også Chili, der er klar over, at der nu skal ske noget specielt - og sjovt. Nå, men det er jo dejligt, at der er noget at arbejde med.

Søndag gik det så betydelig bedre. Her var der tollerklub-udstilling i Horsens. Chilis hvalpe, Simba (Luke) og Leia, var tilmeldt. De vandt begge deres klasser (hhv. hvalpe hanner og hvalpe tæver), og skulle derfor konkurrere om Bedste Hvalp. Her gik Leia af med sejren. Det var utrolig dejligt at se de to pragtfulde hvalpe. Men det dejligst var at se, hvor glade deres nye familier er for dem.

Chili stillede op i brugshundeklassen. Jeg havde ikke store forhåbninger, da de sidste par udstillinger har givet 2. præmier. I dag var åbenbart DAGEN for os. Chili vandt brugshundeklassen med CK. I Bedste tæve blev hun 4. vinder og fik Cert. Det allerførste CK og Cert. Endelig en dommer, der - ligesom jeg - kan se, at hun er en smuk, smuk hund :-)


Chili's hvalpe Simba(Luke) og Leia


Tak til Kirsten Jakobsen for billedet i ringen


Torsdag:

Hvalpesiden er opdateret


Tirsdag:

SÅ BLEV DAISY 2ÅR        

og alt er vel hos hende og de små dejlige hvalpe.


Uge 24 - 2007
Torsdag
Hvalpesiden er opdateret


Torsdag
I går fik vi en temmelig ubehagelig ”hilsen” i vores gæstebog. En anonym, der underskriver sig som ”En der elsker tollere”, skrev følgende:  

Sad lige og kiggede på jeres kommende kuld hvalpe. Kan det passe at i vælger at få hvalpe på en tæve, der ikke engang er blevet 2 år endnu?!!! Hvis hun føder i dag er hun jo ikke engang fyldt 2 år på fødsels tidspunktet. Anser i virkelig jer selv som seriøse opdrættere????????

Vi har diskuteret lidt, hvordan vi skal forholde os til sådan en udtalelse. Vi har intet imod vedkommendes holdning som sådan. Det, der er ubehageligt, er at det er en anonym ”hilsen”. Man begynder jo straks at overveje, hvem der er afsenderen. Vi har da også et par stykker, som vi gætter på, det kan være.  

Noget helt andet er, at det er svært at tage sådan en udtalelse alvorlig, når vedkommende ikke engang er ”mand” nok til at stå ved den. Det er utroligt fejt bare at skrive en anonym kommentar i en andens gæstebog. Det er jo så dejligt uden konsekvenser for vedkommende, og alene det siger jo lidt om vedkommendes personlighed. 

Med hensyn til Daisys alder, ja, så var hun ikke to år, da hvalpene blev født. Hun fylder to år den 19. juni – altså 7 dage efter hvalpenes fødsel. ”Tollerelskeren” tænker sandsynligvis på Tollerklubbens etiske retningslinier, når han/hun harcelerer over Daisys alder. Tollerklubbens etiske retningslinier anbefaler, at ”En tæve bør tidligst parres første gang, når hun er fyldt 2 år eller senest i hendes 4. leveår”.

Ja, Daisy blev parret, før hun fyldte to år – rent faktisk var hun 70 dage fra at være 2 år, da hun blev parret. Meningen har hele tiden været, at hun skulle parres i forbindelse med 3. løbetid. Den kom imidlertid noget hurtigere end forventet, da hun ”valgte” at synkronisere sin løbetid med Chilis. De har hidtil ikke været synkrone.

Vi har bestemt drøftet, hvorvidt vi skulle parre nu eller vente, og som det kan ses, besluttede vi at parre nu. Vores beslutning er taget med baggrund i flere forskellige ting:

1. Dansk Kennel Klub har også et sæt etiske anbefalinger. De siger omkring tævens alder ved første parring, at ”En tæve bør ikke indgå i avlen, før den er fuldt udviklet.” Daisy er fysisk fuldt udviklet, og at vi har parret hende 70 dage før hendes 2 års fødselsdag, ændrer ikke meget ved det faktum. Daisy er en lille tæve, men det er jo overhovedet ikke ensbetydende med, at hun ikke er fuldt udviklet. Med hensyn til mental udvikling, så ved vi jo nok alle, at tolleren er noget senere mentalt udviklet end andre retrieverracer. Skulle man tage hensyn til den mentale udvikling, bør tollerklubbens retningsliner måske endda skydes til 2,5 år!

Vi parrede Chili, da hun var omkring 2 år og 2 måneder. Daisy og Chili er to meget forskellige hunde mentalt. Hvor Chili altid vil være ”gadedrengen”, der ikke siger nej til at fjante rundt og lave ballade, og hvis koncentration meget hurtigt forsvinder, så er Daisy langt mere moden. Det kan vi mærke i den daglige omgang med hundene, når vi træner og allermest tydeligt kan vi nu se det i hendes omgang med hvalpene. Hun tackler det på en meget mere ansvarsfuld og moden måde, end Chili gjorde.  

2. Vi har taget vores dyrlæge med på råd. Han kender begge vores hunde og havde ingen betænkeligheder ved, at Daisy blev parret nu. Hans kommentar til ”tollerelskerens” bemærkning var, at det da var utroligt, at vedkommende ikke havde noget fornuftigt at give sig til.

3. Endelig har vi naturligvis vendt det med andre tollerejere, som kender Daisy. Heller ikke her har der været nogen betænkeligheder.

Så alt i alt gjorde alle disse ting, at vi besluttede at parre hende nu. Og det har vi ikke fortrudt.

Og ja, vi anser os selv som seriøse opdrættere. Vi har naturligvis ikke den mangeårige hunde- og/eller tollerbaggrund, som mange af de andre opdrættere har (men den har de jo heller ikke altid haft). Til gengæld er vi ikke bange for at søge råd og vejledning, hvor der er råd og vejledning at hente. Vi tager bestemt også konstruktiv kritik til os, når bare den kommer fra navngivne personer!

Hvad formålet er med at poste den ”hilsen” i vores gæstebog, kan vi kun gisne om. Hvis formået er at skræmme potentielle hvalpekøbere væk, så er vores holdning til det, at vi ikke ønsker at sælge vores hvalpe til hvalpekøbere, der ukritisk tager den slags anonyme kommentarer til sig. Vi tager derimod gerne en diskussion med vores hvalpekøbere om det faktum, at vi har parret Daisy på dette tidspunkt – og man behøver bestemt ikke at være enige med os.

Vi tager også gerne en diskussion med ”tollerelskeren”, hvis vedkommende har ”nosser” nok til at lægge navn til sin holdning.

Til slut vil vi sige, at det er svært ikke at opfatte ”tollerelskerens” udgydelser som andet end chikane. Det er jo bl.a. netop sådanne anonyme tilkendegivelser, der har bragt de konflikter ind i Tollerklubben, som klubben stadig lider under. Det er helt fint at have forskellige holdninger til tingene – når man tør stå ved dem.




Onsdag

Så skete det - Daisy fik sine hvalpe. Tirsdag morgen gik hun i gang med opblokningen, og hun gispede sig igennem hele dagen. Om aftenen fik hun veer, og første hvalp så dagens lys et par minutter i ni. Det var en stor flot tæve med hvid blis. I de næste 8½ time kom der yderligere otte hvalpe. Den sidste - en pæn stor han - var desværre død, da han kom ud. De øvrige otte hvalpe har det godt. Det blev til tre tøser og fem drenge.
Nu skal hele familien sove, så der kommer nyt om fødslen - med billeder - de næste par dage.


Tirsdag

Så er her de sidste billeder af Daisy med fyldt mave.

Daisy er nemlig gået i fødsel, men mere om det når det er vel overstået.

Uge 23 - 2007

Chili og Daisy på Bornholm

Tirsdag
Daisy er virkelig ved at være stor nu, men hun har det godt. Hun kan stadig løbe "når hun selv vil", men hun har det nu helt fint, når hun sover i "tollerstilling"

Mandag
Som sædvanlig træning hos DRK i Skjern. Vi blev delt op i hold, og mit hold skulle starte med et frit søg i et område, hvor man ikke rigtig kunne se hundene arbejde. I første række lå kaniner, i anden række ænder og i sidste række duer. Jeg blev enig med HC om, at jeg sprang den øvelse over. Chili er jo stadig ikke helt hooked på vildt, og jeg brød mig ikke om, at hun skulle have lov til at markere kaninerne og ænderne uden at tage dem. Der var en lille chance for, at hun ville tage duerne, men det var langt fra sikkert.

I stedet gik jeg til to dirigeringer – en med en råge for ende og en med en bekkasin. Første dirigering var rågen. Chili fløj ud til den, snusede interesseret, men ville ikke tage den. Jeg gik derud og fik hende til at bære den et lille stykke. Man skal jo starte et sted! Anden dirigering var bekkasinen. Her fløj hun igen ud, men denne gang tog hun fuglen og kom tilbage med den. Hun var ikke super-spontan, men hun tog den indtil flere gange og bragte den hjem.

Da vi var færdige, fik jeg en ubrugt due, som jeg lagde ud i en dirigering. Uden problemer hentede Chili duen hjem – indtil flere gange.

Jeg tror, vi er ved at tage de første skridt på at løse vores vildtproblem. Nu gælder det så bare om at få fryseren fyldt op med forskelligt vildt, som vi kan øve på, da vi p.t. kun har nogle enkelte duer liggende.


Uge 22 - 2007
Lørdag

Mors tykke knaldperle

Lørdag var Chili og Lis til deres første officielle prøve – bortset fra brugs- og tollerbrugsprøver. Det var på DRKs officielle working test, de skulle have deres debut. Prøven blev afholdt i Søby ved Herning i et herligt kuperet område.

En working test er en prøve med - i dette tilfælde -  fem forskellige poster. Man bliver delt op i grupper, som følger hinanden gennem posterne. På hver post kan man opnå 20 point. Hvis man får 0 points på én af posterne, består man ikke, men man får lov til at gå de andre poster igennem – i modsætning til en markprøve. Man skal opnå 50% af de mulige point.

Nå, men Lis og Chili kom i gruppe med Anne Marie og hendes Chili (de to Chili’er er også kendt som Dupont og Dupond). Første post var en enkeltmarkering på lavt vand i noget krat. Der skulle gås fri ved fod fra ventelinen til startstedet. Chili var i den grad oppe på dupperne, og vores fri ved fod imponerede ikke dommer Lars Nordenhof. Ved alle poster gjaldt det, at der blev skudt, før der blev kastet. Chili knaldede noget så fantastisk med det resultat, at hun ikke lagde mærke til, hvor dummyen landede. Så da hun endelig kom ned i området, måtte hun dirigeres rundt. Hun fandt dummyen, kom pænt tilbage og afleverede til hånd. Men 0 point for knaldappor-teringen.

Post 2 var to enkeltmarkeringer. Første markering gik nogenlunde. Lis måtte markere overfor Chili, at denne gang skulle hun altså holde måsen i jorden. Det lykkedes. Til gengæld havde hun svært ved at finde dummyen. Igen lidt dirigeringer, dummyen blev fundet, retur og aflevere. Dommeren her var Lars Nørgaard, som sagde, at han blev nødt til at trække lidt for den hånd, Lis holdt foran Chili, for at få hende til at blive siddende. Ved næste markering valgte Lis ikke at holde helt så kraftigt på Chili. Det var en fejl, for knap havde skuddet lydt, før knaldperlen fløj af sted. Hun fandt dymmyen og afleverede til hånd – men igen 0 point.

Tredje post var en trampejagt med to markeringer. Igen gik det fint med første markering. Anden markering – knaldapportering. Kaj Falk Andreasen, som var dommer på denne post, kunne ikke andet end give et 0.

Efter frokosten var vi klar til fjerde post, som var en klapjagt. Det foregik på den måde, at hund og fører sad på toppen af en bakke. Nedenfor bakken var en mindre fyrreskov. Der blev affyret skud og smidt et par dummyer. Bagefter gik et par hjælpere rundt og råbte og larmede. Hunden blev sendt og skulle hente tre ud af de seks dummyer, der lå i området. Der var 3,5 minutter til opgaven. Endelig sad Chils numse godt fast i jorden – efter en kraftig markering fra Lis’ side. Da hun fik lov, fes hun ned i skoven, og inden de 3,5 minutter var gået, havde hun afleveret tre dummyer til Lis. Lars Nordenhof belønnede opgaven med 16 point. Der blev trukket fra på grund af markeringen om at blive siddende, samt at Chili, idet hun blev sendt ud i søget, kom med et lille glædeshyl :-)

Sidste post var en markeringspost på vand. Igen var starten på toppen af en bakke. Ca. 50 meter væk var en sø, hvor der blev kastet en dummy. Chili røg af sted, inden dummyen nåede at lande, hvilket gjorde, at hun ikke fik set, hvor den landede. Så hun svømmede ud til midte af søen – og dummyen lå til højre. Via lidt dirigering kom hun på rette spor, fik dummyen og returnerede uden ophold – og med dummyen i munden – til Lis på bakketoppen. Lars Nørgaard, der var dommer på denne post, måtte jo give endnu et 0 pga. knaldapporteringen. Havde Chili ikke knaldapporteret, så ville opgaven have giver 12-13 point - ifølge dommeren.

Det var så den working test – 16 point ud af 50 mulige. Ikke noget at være synderlig stolt af eller glad for. Men…..man skal jo finde det positive. Og det positive var, at dette var en rigtig god gang træning. Bortset fra knaldapporteringerne, der medførte, at markeringerne ikke var alt for præcise, så gik det egentlig godt. Vi fik – med succes – afprøvet dirigeringer, hendes afleveringer var flotte – også den lange tur fra vandkanten til toppen af bakken, var perfekt. Og hendes søg var jo helt fantastisk. Så alt i alt var det en dejlig dag for både fører og hund


Her er lige et par nye billeder af Daisy
Der er ca. 3 uge til hun føder.


Uge 21 - 2007

Working Weekend
Fredag den 25. maj til mandag den 27. maj.

Så har vi og hundene "overstået" endnu en working weekend. I år var det fantastiske Marie Nimborn fra Sverige, der skulle lære os at håndtere vores små røde hunde.

Da Daisy for længst er gået i hvalpe-mode, deltog hun ikke ret meget i træningen. Hun var med til nogle få ting, men var glad for bare at få lov at tulle rundt og blive nusset.

Som sædvanlig startede vi fredag aften med en smule træning, så Marie kunne se os an. Lørdag og søndag gik med træning i Haunstrup. Vi blev delt op i to grupper -"unge hunde" og "ældre hunde". Chili hørte til sidste kategori. Træningen gik meget på apportering af dummyer og vildt og ro på post. Især det sidste var noget af en øjenåbner for de fleste af os. Maries tilgang til hundenes ophidselse og hylen - især ved vandet - var at for at træne passivitet, må man være passiv. Så vi blev placeret ved vandet med hundene og fik besked på ikke at sige eller gøre noget. Marie gik lidt rundt blandt hundene, som var meget oppe på mærkerne. Pludselig smed hun en sten i vandet, hvilket fik en hylekoncert af de helt store i gang. Det tog seks minutter, før der igen blev ro i lejren. Det værste var faktisk, at stort set ingen af hundene tog nogen som helst notits af deres fører. De var fokuserede på det sted, hvor stenen var faldet og på Marie. Vi førere var bare en pæl, som hundene var bundet ved. Her er virkelig noget at arbejde på.

Hele weekenden øvede vi ro på post. Når den anden gruppe hunde var i gang, gik vi ned til en anden sø, satte os og nød udsigten. Når der var nogenlunde ro på hundene, blev en sten smidt i vandet - og hylekoncerten startede igen. Der gik dog kortere og kortere tid, før hundene faldt til ro.

Vores tilgang til vandtræning resten af året vil være at sætte os ned, nyde udsigten, smide en sten i vandet og håbe på, at hylekoncerten på et tidspunkt helt holder op. De få gange, hundene skal i vandet, afslutter vi med at smide en sten i vandet, som de ikke skal apportere - og så går vi hjem!

Vi var mange deltagere i år, men det er vores opfattelse, at folk var meget tilfredse med træningen. Marie var fantastisk til at give individuel "terapi", så folk følte virkelig, at de havde fået nogle værktøjer at arbejde med til deres specifikke problemer.

Socialt var det også et rigtig godt arrangement, og det var dejligt at se en masse "gamle" venner og få en masse nye.

Som sædvanlig sluttede vi af om mandagen med en uofficiel prøve, som Kaj Falk Andreasen igen i år tog sig tid til at dømme. Hundene var trætte efter weekendens træning, og det påvirkede nok de flestes præstationer. Men skidt med det - vi fik alle en masse konstruktiv kritik fra Kaj.

Vi havde fornøjelsen af at have Marie boende hos os i pinsen. Det var utrolig hyggeligt at få del i hendes mangeårige erfaring med tollere - og hunde i det hele taget. Vi håber bestemt ikke, at det er sidste gang, vi træner med Marie. Hun har et fantastisk humør og en enorm energi - og så er hun så fuld af alternative indgangsvinkler til tingene.

Se stemningsbilleder fra pinsen her

Onsdag

Et par nye billeder af Daisy
Hun er ved at blive tyk nu og er gået i hvalpe-mode. Hun lever i sin helt egen verden og har slet ikke ører for kommandoer.

Ellers går alt op i Working Weekend, der afholdes i pinsen. Leif koger gode ben til grillen, der skal købes ind og tilrettelægges, der skal sættes telt op i Kibæk og laves de sidste aftaler med træner og dommer. Vi glæder os til at være sammen med tollere og tollerfolk hele pinsen - også selv om det for Daisys vedkommende kun bliver tale om socialisering.


Uge 20 - 2007

Søndag den 20. maj 2007

Søndag havde en lille udvalgt skare hyret Lars Nørgaard fra Aalborg (Kennel Michno) til at komme og træne os. Lars har opdrættet Formel 1-labradors i mange år, er træner og markprøvedommer. Desuden vil rygterne vide, at han er formidabel til at se de fejl, man laver og til at komme med alternative løsninger til de problemer, man slås med. Og det var primært derfor, at vi havde lokket ham til Midtjylland.

For vores vedkommende er det største problem p.t. vildt. Vores hunde er ikke glade for at tage vildt, og vi er kørt lidt fast i, hvordan vi løser problemet.  

Det tog ikke lang tid, før vi fandt ud af, at Daisy ikke var til noget som helst. Hun er jo drægtig – og i forhold til, at hun har fire uger tilbage – temmelig stor. Så hendes koncentration er ikke omkring arbejdet. Der er ikke mere træning på skemaet til hende, før hvalpene er rejst hjemmefra.

Chili er bare tyk – ikke drægtig – så hun havde ingen undskyldning for ikke at arbejde
J 

Vi startede med at lave lidt markeringer, og det gik fint. Så prøvede vi med en due, og som ventet løb Chili forventningsfuld ud til markeringen – blot for at konstatere, at det var et stykke fjerkræ! Lars legede lidt med duen, og det lykkedes at få hende til at tage den og komme tilbage med den. Hun smed den dog ca. en meter, før hun nåede Lis – det er dog stadig et stort fremskridt.  

Efter lidt markeringer over vand, dirigeringer etc., tog han de hunde, der har vildtproblemer, under behandling. Lars fortalte, at han har opdaget, at nogle hunde vil tage vildt, hvis det bliver smidt et sted, hvor hunden ikke har kontakt med føreren. Det skulle afprøves, og Lars smed en due ind i noget bevoksning. Chili markerede, og af sted gik det. Der blev møflet lidt rundt, og pludselig kommer damen løbende med en due i munden, som hun afleverer til hånd. WHAT ! Vi prøver igen – og igen en aflevering til hånd! Sidste markering bliver afleveret et stykke fra Lis – men hun tog duen. 

Lars foreslog, at vi prøvede med en and. Afsted med anden – Chili efter. Der gik et stykke tid, hvor hun møflede rundt i krattet, og så kom hun ud – uden and. Lars gik med hende derind igen, og denne gang kom hun ud med en and, som hun smed et stykke fra Lis. Lis kunne næsten ikke trække vejret !! 

Lars foreslog nu en kanin. Efter lidt tøven sagde Lis ”OK” – intet kunne alligevel ødelægge dagen. Kaninen – en lille en af slagsen – fløj ind i krattet. Chili blev sendt af sted, og Lars stillede sig, så han kunne følge lidt med i, hvad der foregik. Kaninen var landet på en forhøjning, men Chili fik fat i den. Hun slap den dog kort tid efter og kom ud af buskadset uden kanin. Lars gik med hende ind, og lidt efter kom hun ud – bærende på kaninen. Igen smed hun den et stykke fra Lis, men det er uden betydning. Hun tog kaninen og bar den!!!!!! Chili er god til afleveringer, og hvis vi bare kan få hende til at tage vildt, så skal det med afleveringerne falde på plads.   

Det var en helt fantastisk dag, og vi har måske fundet nøglen til, hvordan vi får apportering af vildt på plads.  

En stor tak til Lars, fordi han gad tage den lange vej ned og hjælpe os med. Vi tror ikke, at hans næste hund bliver en toller – men vi håber, han kan se, at vi arbejder seriøst med vores hunde – trods de problemer, der er. Og så kunne det jo være rart at møde ham som dommer på en markprøve engang :-)  

Lørdag den 19. maj 2007

Et stort tillykke til Chili – mors tykke tøs – der fyldte 3 år. Bortset fra lidt vægtproblemer må hun siges at være én af dem, der bare ser bedre og bedre ud med alderen :-)


Uge 19 - 2007


Selv om det er svært at se det på Daisy, så er vi nu ikke i tvivl om, at hun har hvalpe i maven. De, der ikke ser hende så tit, påstår, at de kan se, at hun er blevet større. Det kan vi nu ikke se, men nu er hendes patter begyndt at vokse, og det kan vist kun betyde én ting! Vi håber, hun snart begynder at svulme op, så ingen længere er i tvivl. 

Lørdag
Så har Chili og Lis været til deres første lydighedsprøve. Det var Sunds Lydige Hunde, der afholdt en ganske uofficiel prøve i forbindelse med træningsafslutningen. Lis har trænet hos Sunds Lydige Hunde i løbet af foråret for at være klar til at stille op til DM i lydighed for tollere, som finder sted i forbindelse med tollerklubbens jubilæum i august. Det er en gammel gæld til Grete Munch (chefdesigneren), der skal betales. Lis lovede at stille op til DM, hvis Grete ville gå op til brugs- og tollerbrugsprøver med sine hunde. Grete har levet op til sin del af aftalen, så nu er det op til Lis at få tilmeldt sig LP til jubilæet – og så op.



Nå, men træningen hos Sunds Lydige Hunde startede meget langsomt med, at hundene skulle lære at sitte og dække – og så skulle man øve kontakt med hundene!!! Den del var jo ligesom på plads, så de første par gange overvejede Lis, om hun skulle fortsætte på det hold. Da der så endelig kom mere gang i udfordringerne, kom Chili i løbetid. Efter tre uger uden træning, var både Chili og Lis noget sultne efter at komme i gang igen. Men ak, yderligere to gange missede de træningen pga. arbejds- og familiemæssige ting. Så efter fem ugers pause, var det med spænding, Lis mødte op til træningen. Og uha, der var sket meget. De andre havde lært så mange nye øvelser – og der var kun to træningsgange igen. Men det er jo kun for sjovt, så Lis meldte sig til den afsluttende prøve i håbet om, at hende og Chili ikke faldt fuldstændig igennem. Der var nogle ting, der blev trænet flittigt på herhjemme – bl.a. stå, som Chili har haft problemer med, da hun elsker at sidde. (Den øvelse kan også hjælpe i udstillingsringen!!). Desuden er ”stillingsskift” ikke en af de mest elskede øvelser, da det er så svært at få Chili op og sidde igen efter dæk-positionen. Derimod er indkald og fællesdæk ikke noget, der volder problemer overhovedet.

Nå, dagen oprandt, og Lis og Chili kom i ringen. Det startede godt med max.point i tandvisningen. Der blev trukket lidt i lineføringen, da Chili sætter sig lidt for langt fremme. Det er ikke noget, man går helt så højt op i i jagttræning – bare de sidder pænt ved førerens venstre ben. Stå-øvelsen, som var frygtet, gik rigtig godt, og der blev kun trukket ½ point pga. en ekstra kommando.

Spring-øvelsen, som plejer at være OK, var ikke helt OK i dag. Chili sprang ikke, og Lis, som delvist var lettet for at følge med over på den anden side, var ved at falde! Der måtte lidt ekstra kommandoer til, før det lykkedes, og det gik ud over pointene.

Stillingsskift gik bedre end forventet, men ikke perfekt. Der var lidt ekstra kommandoer, men Chili blev pænt på sin plads. I indkald blev der trukket ½ point pga., at Chili sad lidt skævt – og det samme med næseprøven. Den havde ellers medført lidt nervøsitet. Ikke fordi Chili ikke kan finde den rigtige pind og vil apportere den – men mere fordi, hun har stor lyst til at tygge i den lille pind. I dag gik det perfekt – ud og finde pinden, bære den forsigtigt hjem, sætte sig og aflevere. ½ point trukket pga. at hun sad lidt skævt.

Fællesdæk gav også 9½ point, da der måtte en ekstra kommando til. Helhedsindtrykket gav 9 point. Vi fik en rigtig god kritik, og dommeren mente, at Chili var en glad og motiveret hund, som var i god kontakt til sin fører. Samarbejdet var også helt på plads.


Alt i alt 153,5 point ud af 180, hvilket giver en 1. præmie og en placering som 2. bedste hund. Så det var en god dag, og Lis overvejer seriøst at fortsætte træningen, hvis det kan passes ind i jagttræningen og familieforpligtelserne.

For lige at sætte tingene i det rette perspektiv kan vi lige til slut oplyse, at Fru Munch (chefdesigneren) og Sida var til officiel lydighedsprøve i klasse tre i dag. De fik 272,5 point ud af 280 mulige og vandt klassen. Se så er der noget ved det !!! Et stor tillykke til det meget dygtige par.


Uge 18 - 2007
Lørdag
Lørdag bød på en tur til Århus. Vi skulle i Ikea for at købe nogle ting til Kristians nye værelse. Bagefter tog vi en tur i Den Gamle By og på Aros, da Kristian så gerne ville se skulpturen af drengen, der sidder på hug. Mens Lis stod i Den Gamle By med begge hunde og ventede på Leif og Kristian, kom der et par hen og sagde, at det da vist var Daisy. Lis blev naturligvis lidt overrasket over, at de kendte hendes navn. Det viste sig så, at de flere gange har været inde på vores hjemmeside, så de var helt opdateret på, at hun muligvis er drægtig. De har selv haft en tollerhan, der desværre døde af kræft som 4-årig. Senere mødte vi en pige, som venter på en hvalp fra Lars og Gea. Sikke en dag!

 

Fredag
Så blev det St. Badedag


Igen i år havde vi en dejlig St. Badedag ved Toftum Bjerge. Vi var omkring 10-12 tollere, der nød at komme i vandet. Vi var selv hundeløse i år. Daisy blev hjemme, da hun forhåbentlig er drægtig, og Lis havde ikke lyst til at få Chili med, da der p.t. bliver trænet seriøst til en DRK working test den 2. juni. Chili har problemer med at holde måsen i jorden, når der skal apporteres fra vand, så at tage hende med til St. Badedag vil være at ødelægge en masse ugers træning. Det betød dog ikke noget, for vi havde en herlig dag sammen med andre tollere og deres ejere. Randi og Bruno havde arrangeret kage, sodavand, øl og kaffe. Til hundene var der hundebowling. Vi nåede også et enkelt spil minigolf og en halvdårlig frokost på en restaurant.

Uge 15 - 2007

FØRSTE DANSKE TOLLER
MED TITLEN

"INTCH" - INTERNATIONAL CHAMPION!

John, Shaggy Toller’s Sergent Pepper, er blevet FØRSTE DANSKE TOLLER MED TITLEN "INTCH" - INTERNATIONAL CHAMPION!

John er en helt speciel hund for os, idet han er Daisy's far. Vi har i lang tid fulgt Kurts træning med John og set hvor flot deres samarbejde har udviklet sig over de sidste par år. Der er ingen tvivl om, at det har krævet hårdt arbejde at komme så langt, som Kurt og John er kommet. Kurt har også lagt et enormt arbejde i - og fået succes med - at få dæmpet den stress, som vi så ofte ser hos tollere, og som John absolut også "lider" af.

STORT TILLYKKE til Kurt Henriksen & John med den flotte titel.





Arkiv fotos med John og en and.


Uge 14 - 2007

Søndag - Påskedag
I dag har vi haft besøg af Kettu (Obi Wan Kenobi) - Chilis førstefødte - og hans nye familie, Natasha og John. Kettu er blevet en stor dreng på lidt over 6 måneder, og han er bare sådan en flot og dygtig dreng.

Kettu er næsten Chilis spejlbillede - kan I se, hvem der er hvem?


Kettu er rigtig dygtig. Han er ved at lære at gå spor, og allerede nu er han dygtig til at aflevere dummyen. Vi gik en tur ud i Haunstrup Brunkulslejre, og hundene havde det bare herligt. Det var dejligt at tilbringe en dag sammen med Kettu og Natasha og John. Og det er så skønt at se, at Kettu har det så godt, og at Natasha og John bare elsker ham.

Mandag
Så er Daisy kommet i løbetid – temmelig meget tidligere end forventet. Det skyldes sikkert, at Chili har været i løbetid i 1½ uge nu. Man ser ofte hos tæver, at de synkroniserer deres løbetider. Nå, men det betyder, at vi parrer Daisy om 1-2 uger, og hvis alt går vel, får vi hvalpe midt i juni. Læs mere om de kommende forældre under Hvalpe.

 

 

 

Uge 11 - 2007
Søndag var der udstilling i Strib i tollerklubregi. Dommer var Jens Martin Hansen.Der var 43 hunde tilmeldt, men kun tre i brugshundeklasse tæve – og det var Chili, Daisy og Toller's Delight Smoking Blue Star. Alle tre fik 2. præmie men med god kritik. Dommeren mente om Chili, at hun ville klare sig rigtig godt, hvis hun tabte 1-2 kilo. Ikke nok med at hun så tyk ud, men det havde også indflydelse på hendes bevægelser, da hun ”rullede” i kroppen pga. de ekstra kilo.  Og indrømmet, hun er for tyk. Der er nok ingen vej uden om noget diætkost, for hun får virkelig ikke ret meget foder pr. dag. Omvendt var Daisy – som sædvanlig – for lille, men også hun fik en god kritik. Og som dommeren sagde: ”Det er så uretfærdigt fordelt. Nogle har for lidt, og nogle har for meget”. (Daisy blev nemlig bedømt lige før Chili :-)
 

Først på ugen nød vi godt af det gode forårsvejr. Der blev trænet og taget billeder. Billederne vil blive lagt ud i galleriet snarest.

Chili er med igen :-)


Uge 10 - 2007
Torsdag
Endelig en dag med solskin, når man kommer hjem fra arbejde. Ud med Daisy og kameraet, som der jo også kom et par gode billeder ud af samtidig med lidt træning. Chili skal ikke lige strække ud endnu, selv om hun vist er ved at være klar igen, så hun fik en træningstur senere.

Billeder af Daisy Duck


Uge 8 - 2007
Onsdag aften begyndte Chili lige pludselig at kaste op og lave mærkelige synkebevægelser, som om noget sad fast i halsen på hende. Vi prøvede med lidt A38 og lidt pølsestumper for at se, om det ville gå over, men det gjorde det ikke. Hun var helt vild efter at spise noget, så hun kunne kaste op, og når hun blev lukket ud, skovlede hun bare sne og blade ned.

På et tidspunkt syntes vi, at det var nok, så Leif kørte til dyrlægen i Herning. Da de kom derind, havde hun ikke længere de store gener, så dyrlægen gav hende noget antibiotika, hvis hun skulle have fået en rift i halsen. Efter at have betalt regningen, som jo var til dobbelt takst, kørte Leif og Chili hjem igen.

Torsdag var Chili i strålende humør og piskede rundt, da vi var ude og træne sammen med andre hunde. Men, men, men...... natten mellem torsdag og fredag lavede hun ikke andet, end at kaste op. I opkastet fandt vi en 1 meter lang trævl fra et gulvtæppe, som hun havde været ved at fortære onsdag aften i et forsøg på at få noget ned, som hun kunne kaste op. Da hun fortsatte med opkastningerne fredag morgen og formiddag, og da hun blev sløv og træt, turde vi ikke andet, end at køre hende til dyrlægen igen. Et røntgenbillede viste, at der var et eller andet  nede i maven på hende, så der var ingen vej udenom en operation.

Men vi blev snydt. Da hun først var skåret op, var der intet i maven på hende. Hendes slimhinder i maven var dog noget forstørret, og det var det, man kunne se på røntgenbilledet. Dette var også tegn på, at der havde været noget, der generede hende - måske den trævel fra tæppet. Nå, men vi fik Chili med hjem igen. Hun var temmelig groggy og øm, men det gik hurtigt fremad.

Lørdag aften begyndte Daisy så at kaste meget kraftigt op. Det fortsatte også hele natten og næste morgen, og så var vi klar over, at det var en slags omgangs syge som florerede. Daisy kom sig igen efter 1½ døgn, og var derefter på toppen igen.

 
Efterfølgende har vi hørt om så mange hunde, der har haft voldsomme opkastninger i 1-1½ døgn og herefter fået det bedre. 

Vi er naturligvis lettede over, at Chili ikke var alvorligt syg, men hun kunne nu godt have undværet at skulle igennem en operation.

 

Uge 7 - 2007
Fredag: Hundesenge

Fredag tog Lis op til den kendte løbetidsbukse-designer, fru Munch, for at sy hundesenge til vapserne. Leif havde sagt, at han først vil stå Lis bi med at få hundene ud af sengen, når de havde fået en hundeseng som alternativ til vores dobbeltseng. Altså var det bare med at få syet nogle senge i en vis fart. Faktisk gik det så godt, at fru Munch og Lis et kort øjeblik overvejede at bruge foråret og sommeren på at sy 40-50 hundesenge, få en bod lige ved siden af Østrand på DKK-udstillingen i Herning – og så sælge puderne til det halve af, hvad Østrand tager :-) De valgte dog i stedet at bruge foråret og sommeren på at træne hundene.

Lørdag: Fødselsdag

Lørdag fyldte Anne Marie 50 år. Og hvilket sted ville passe bedre til Anne Marie at fejre sin fødselsdag end på en hundeudstilling??? I dette tilfælde DKKs udstilling i Odense. Der blev både sunget fødselsdagssang, spist lagkage og duftet til den flotte buket roser, som hun fik. Som en ekstra gave blev Andelokkerens Røde Oskar BIG 3! Et stort tillykke til Anne Marie.

Søndag: Hundetræning

Søndag var der overgangstræning hos DRK Herning (i Haunstrup). Som sædvanlig en rigtig god dag. Vejret faktisk helt forårsagtig. Det blev vores sidste gang i denne omgang hos DRK Herning. Det har været et rigtig godt hold, og vi har lært meget. Fra marts starter vi på markprøvetræning hos DRK i Skjern, og Lis starter den 8. marts hos Sunds Lydige Hunde for at ”komme i form” til DM i lydighed. Hun har ikke store forhåbninger om succes, men prøves skal det.

Nyt udstillingsbur til Chili og Daisy - købt hos Kennel Maj på DKKs udstilling i Odense.

Uge 6 - 2007
Så var der igen træning i kredsen. I dag var vi otte hunde - heraf en, der havde taget den lange vej fra Esbjerg. Vejret var koldt og blæsende, men vi fandt et sted i nogenlunde læ, hvor vi slap for snefygningen.


Uge 5 - 2007

Natten mellem den 1. og 2. januar 2007 døde Sofus – Wildmountain Tollers Han Solo. Han blev kun godt 3 måneder. Sofus er fra vores første - og hidtil eneste – kuld. Han blev født som hvalp nr. 2 ud af kuldet på fire.

Lige siden Sofus flyttede hjem til sin nye familie har han med jævne mellemrum været syg. Han har kastet voldsomt op, hvilket medførte, at han blev meget svag og mistede appetitten. Han blev undersøgt på kryds og tværs af dyrlægen, som ikke kunne finde en årsag til opkastningerne. Hver gang Sofus var ved dyrlægen, fik han bl.a. genoprettet væskebalancen og blev den frække lille hvalp igen, som han burde have været hele tiden. På et tidspunkt fik han fjernet ”blindtarmen”, men uden at det havde nogen længerevarende effekt.

Nytårsmorgen blev vi så ringet op af Sofus’ ejere, der var på vej til dyrehospitalet med en lille, rigtig syg hvalp, som de var sikker på ikke ville overleve. Sofus blev indlagt. Dyrlægen så til ham ved 23-tiden og overvejede faktisk at ringe til Sofus’ ejere, da han på det tidspunkt var helt frisk. Men næste morgen var Sofus død.

Tollerklubbens obduktionsfond har betalt for at få Sofus obduceret. Den dyrlæge, der obducerede ham, kunne dog ikke finde noget unormalt. Da nogle havde mistanke om, at der muligvis kunne være tale om PNP, en uhelbredelig nyresygdom, blev en vævsprøve fra nyrerne sendt til et laboratorium i England. Vi har nu fået det svar fra laboratoriet, at de ikke har kunnet finde noget unormalt i vævsprøven. Sofus’ død kan derfor ikke forklares. Det betyder dog ikke, at den ikke har berørt os dybt, og vi er meget kede af det på både Sofus’ og hans families vegne. 


Uge 3 - 2007
The coolest chicks in town

Vores private designer og syerske, Grete Munch, Kennel Mariendals Red Nose, gav forleden Chili og Daisy disse flotte løbetidsbukser. De er ret seje, og vi tror personligt ikke, at der er andre tæver i Vildbjerg og omegn, der har sådanne flotte løbetidsbukser. Tøserne siger, at de glæder sig  til at afprøve dem




Her ses tøserne i deres fine bukser. Vi er sikre på, at Grete tager imod bestilling - men husk at det er unika -og unika koster :-)











Så kom der endelig sne til Danmark, og det nyder vi alle. Lis tog tidligt fri fra arbejde for at komme ud med pigerne, mens der stadig var solskin. Der var ingen tvivl om, at tøserne nød sneen. Vi håber, det ikke bliver det sidste sne denne vinter, for der sker noget helt specielt med hundene, når de får lov til at boltre sig i sneen.




 



 


Uge 2 - 2007
HEJ SIMBA - Gensynsglæde

Så tog vi hul på dette års træning i kreds-regi. Og sikke en start. På trods af vinde af orkanstyrke, regn og sågar hagl var der ikke mindre en 12 hunde med til dagens træning. Virkelig flot. Det var som sædvanlig Jørgen, der styrede slagets gang.

En af deltagerne var Kathrine og Simba - vores egen Luke Skywalker. Det var så dejligt at se dem. Simba er bare vokset - både størrelsesmæssigt og selvtillidsmæssigt. Det var dejligt at se.

Om det var vinden, der gjorde det, eller juleferien, vides ikke, men alle hundene var virkelig oppe på mærkerne, og det var undertiden svært at finde koncentrationen. Men det var som sædvanlig en dejlig dag - på trods af vejret - sammen med dejlige hunde og gode hundevenner.

Der er flere billeder af Simba under "Hvalpe".


Uge 1 - 2007
Endelig er der startet en ny omgang træning i DRK. Vi har valgt et overgangshold hos DRK i Herning. De træner i Haunstrup søndag middag. Her i den første del af året er det lidt svært at få tid til at træne om aftenen, da der også skal være tid og plads til Kristians spejder og gymnastik.

Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt vi skulle kaste os over markprøvetræningen. Bortset fra problemer med at tage vildt, så er hundene klar til det. Vi valgte dog alligevel overgangstræningen. Heldigt nok, for vi er kun otte på holdet, og niveauet er rigtig pænt. Det skal nok blive en rigtig god og udfordrende gang træning.

Søndag den 14. januar starter arrangementerne i vores kreds i tollerklubregi. Vi lægger ud med en gang træning hos Kurt og Anne Marie i Kibæk, og som sædvanlig vil Jørgen svinge pisken over os. Kathrine og Simba (Luke Skywalker) kommer, og vi glæder os sådan til at se dem.

Kredsen har et rigtig godt program for første halvdel af året. Som sædvanlig er der Working Weekend i pinsen, og det glæder vi os meget til. Masser af træning og samvær med gode hundevenner. Der vil også blive afholdt et apporteringskursus, hvor man vil forsøge at afhjælpe forskellige problemer med apportering.