Om os

Om osVi er en familie bestående af Leif og Lis samt vores søn, Kristian, der er flyttet hjemmefra. Derudover har vi pt. to hunde i familien. Vi bor i Vildbjerg mellem Herning og Holstebro.


Vi fik vores første toller, Chili, i 2004. Året efter kom Daisy til, i 2012 flyttede Vixen ind hos os, og i 2018 hentede vi Tiva i Sverige.


Desværre måtte vi sige farvel til først Chili og bagefter Daisy i 2017. Det var ikke let - heller ikke for Vixen, der pludselig blev alenhunde for første gang i sit liv. Heldigvis fik vi i foråret 2018 en skøn hvalp fra Digby Tollers i Sverige, Tiva. 


Både Leif og Lis er uddannede instruktører i Dansk Retriever Klub (DRK), og det er også her, vi i starten trænede vores hunde. I forbindelse med at Vixen flyttede ind i vores liv, trænede Lis også i kortere periode i DcH i Bording, hvor man udelukkende bruger operant indlæring – dvs. klikkertræning. De sidste mange år har vi dog primært trænet hos private trænere - bl.a. Pernille Lillevang og de sidste års tid hos Trond Gjøtterud.    


I 2006 fik vi registreret kennelmærket ”Wildmountain Tollers” hos Dansk Kennel Klub, og vi har pt. opdrættet fire  kuld – i hhv. 2006, 2007, 2015 og 2016. 


Vi bruger meget energi på at sørge for, at hvalpene får den bedst mulige start på livet, og vi er meget omhyggelige med at vælge familier til vores hvalpe.


Vi deltager med vores hunde på markprøver og working tests i DRK-regi samt på tollerjagtprøver i både ind- og udland. Chili og VIxen har desuden begge prøvet kræfter med DKK's lydighedsprogram (LP) og har begge opnået en LP1-titel.


Vi tager altid imod med åbne arme, hvis man har lyst til at vide mere om tolleren. Vi viser gerne vores hunde frem, og vi tager gerne en snak om, hvorvidt tolleren er den rigtige hund for dig og din familie. Du kan læse mere om vores hunde, vores træning og vores avl på denne hjemmeside. Vi håber, du får noget ud af dit besøg.


Leif og Lis