Om Tiva

Digby Tollers Peregrine

"Tiva"

Født 2. maj 2018

Pedigree: Digby Tollers Peregrine (k9data.com)Da beslutningen om ikke at lave flere kuld på Vixen var taget, stod vi jo pludselig selv og manglede en hund. Leif skulle have haft en Vixen-hvalp at arbejde med, men det blev jo så ikke.


Så vi begyndte at undersøge hos nogle af de opdrættere, som vi gerne ville have hvalp hos - og som havde hvalpeplaner inden for det nærmeste år.


Vores søgning indskrænkede sig til Sverige, hvor vi kontaktede tre opdrættere, som vi meget gerne ville have hvalp fra. Vores beslutning var baseret på selve opdrætterne, deres tæver og de hanhunde, som de havde valgt at bruge. Alle tre tæver havde jeg set på prøver i Sverige, og alle tre tæver syntes jeg rigtig godt om.


Alle tre opdrættere var positive overfor os, men vi var jo lidt sent på færde (første kuld skulle fødes i marts, andet kuld i juni og tredje kuld i løbet af efteråret), så der var allerede en lang række potentielle hvalpekøbere linet op til disse hvalpe.


Det første kuld blev født den 2. marts 2018 hos Digby Tollers - fire tæver og to hanner. Desværre var der ingen hvalp til os. Øv! Imidlertid blev vi kontaktet et par dage efter, om vi stadig var interesseret, da man af forskellige grunde havde valgt en hvalpekøber fra. Om vi var???? JA TAK. Og sådan kom Tiva ind i vores liv.


Vi var på besøg hos Agneta og Tina flere gange, inden tiden kom, hvor vi kunne hente Tiva. Det blev nogle lange  besøg (vi var jo kørt langt, og vi havde lidt svært ved at løsrive os :-)). En af gangene var hvalpenes far, Johnny, på besøg. Det var rigtig dejligt at møde ham. Jeg havde naturligvis forhørt mig om ham flere steder og havde kun fået positiv feedback. Men det gør nu alligevel en forskel selv at se og opleve ham. Han er en rigtig dejlig hund med et godt temperament, og så er han utrolig smuk. Jeg kunne rigtig godt lide den måde, han omgikkes hvalpene på og ikke mindst husets tre tæver. Sidst han var på besøg, fik han lov at parre og komme på jagt. Men han var supersød overfor tæverne - ikke spor påtrængende - og legede rigtig meget med husets yngste tæve på 1 år.


En lille uges tid inden vi skulle hente Tiva, fik vi at vide, hvem hun var. Vi ville have været glade for en hvilken som helst af de tre af fire tæver. Den ene havde vi fra starten fravalgt, da den var overtegnet.


Som med Vixen var turen hjem til Vildbjerg stille og rolig. Tiva sov en stor del af vejen og var stille og rolig, når hun ikke sov. Vi havde taget Vixen med, og de to fik lov til at møde hinanden undervejs på diverse tisseture. Tiva var glad for at møde Vixen; Vixen var mere betænkelig, men hun var sød og rar overfor Tiva.


Tiva er Leif's hund. Det er ham, der træner hende, og det er ham, der kommer til at føre hende på prøver. Pt. går træningen rigtig godt. Hun er utrolig lærenem, og hende og Leif passer rigtig godt sammen. Hvalpe- og lydighedstræningen er foregået hos Sanne Ammitzbøl. Der er planer  om at begynde at træne hos Trond Gjøtterud, når Tiva er klar til det.