Om Vixen

Om VixenQuite a Vixen vom Lech-Toller Nest (DK15229/2012)


Efterhånden som Chili begyndte at blive ældre, og muligheden for at starte på prøver med hende forsvandt pga. hendes lyd, begyndte jeg at overveje at få en ny hund.


Med årene har vi begge fået et større indblik i racen, og vi ved, hvad vi vil have.


I dette tilfælde var det primære for os at finde en hvalp af nogle gode  arbejdslinjer uden lyd. Jeg var langt omkring i min søgen. Jeg kom i kontakt med en canadisk opdrætter, hvor jeg var godkendt til en hvalp. Inden jeg nåede derover, blev to hvalpe i kuldet syge, og jeg valgte ikke at tage en hvalp hjem fra dette kuld. 


Jeg blev så  gjort opmærksom på et kuld i Tyskland. Efter at have skrevet lidt sammen med opdrætterne, Doris og Thomas Hoffmann, lød det som noget for mig.


Da kuldet var knap 7 uger, tog vi turen til Gersthofen  lidt nord for München. Det var en meget positiv oplevelse. Vi var meget imponerede af deres hunde. Foruden Vixens mor, Bella, havde Doris og Thomas også Vixens morfar - Boots -  boende. Han er en pragtfuld han, som var udlånt fra Canada.


Vi hentede Vixen, da hun var 8 uger. Vi havde frygtet lidt for den lange tur hjem, men det kunne vi godt have sparet os. Hun væltede om på ryggen inde i buret og snorksov. Da vi  tæt på den danske grænse skulle have benzin på bilen, måtte jeg vække hende for at få hende ud og tisse!


Denne afslappede holdning til tilværelsen har fulgt hende siden. Hun er rigtig god til at slappe af i den situation, hun er i. 


Hendes første tid hos os var ikke hele tiden positiv. Chili og Daisy - aka tanterne - var ikke imponerede over at have fået  en ny beboer, og de var lidt hårde ved Vixen. Heldigvis lettede stemningen efter et stykke tid, og i dag går de alle tre rigtig fint i spænd.


Vixen er en fantastisk hund. Hun er så tændt, når hun skal arbejde, og hun arbejder pt. uden lyd. Hun virker tryg og afslappet i stort set alle situationer.


Vixen er blevet klikkertrænet fra hun var lidt under et år. Jeg søgte efter en anden måde at træne hund på, og det fandt jeg i DcH i Bording, som udelukkende klikkertræner. Hun bliver dog også trænet i DRK og har haft sin debut på working test.


På grund af  Vixens fantastiske sind, hendes arbejdsegenskaber og hendes gode afstamning, er det planen, at hun skal have et par kuld hvalpe med tiden.