Om Frick

Om Frick


Vi valgte at bruge Hunter’s Moonlight Flying Frick til dette kuld. Frick er en rigtig dejlig han, som vi blev interesseret i, da vi så ham til Tollarspecialen i Sverige i sommeren 2014. Da vi i september i år besøgte ham i Tyskland, blev vores beslutning så endelig taget.


Frick bliver brugt til jagttræning. Han arbejder pt. i begynderklassen med god succes. Der er ingen tvivl om, at han nok skal nå længere. Han er en rigtig dejlig hund med et godt temperament. Han er glad, venlig og imødekommende.


Frick bor sammen med tæven, Awinita, som er knap 1½ år ældre end Frick. De er begge et par hunde med et dejligt og harmonisk temperament. Da vi var på besøg med Vixen, var der ingen problemer med, at der kom en fremmed tæve ind på matriklen.
Frick’s ejere beskriver ham således:


Frick er en intelligent, venlig, opmærksom, livlig og arbejdsom hanhund. Det er næsten umuligt at genere ham, når han arbejder, da han er fuldt fokuseret på sin opgave. Han arbejder med hurtighed og præcision. Hans sindsro gør ham desuden til en dejlig familiehund. Selv uden disse egenskaber, ville jeg elske denne hund.


Frick’s opdrætter, Ute Nagl fra Kennel Hunter's Moonlight, beskriver Frick (og hans søskende) således:Frick er meget rolig og afslappet derhjemme, men når det er tid til at arbejde, viser han sit temperament og drive. Han apporterer med en fint fart – både ud og hjem. Hans markeringsevne er medfødt, og han er meget lydhør overfor sin fører. Hans apporterer al slags vildt og elsker at arbejde med jagttræning. Dette kuld – Flying-kuldet – er et af mine bedste. Alle otte hvalpe fra kuldet arbejder rigtig godt på både jagtprøver og working tests. De apporterer alle spontant, elsker at arbejde med deres førere. De arbejder uden lyd og – meget vigtigt – er sunde!


Vixen er en utrolig dejlig hund, som vi er meget glade for at fået ind i huset. Hun er af fantastiske arbejdslinjer. Hendes mor, Bella, var den tredje hund til at opnå titlen ”Svensk Toller Jagt Champion”. Bella er desuden utrolig succesfuld på prøver i Tyskland. Hendes kuldbror, Ares, er pt. Tysklands højst præmierede tollerhan (jagt). I en alder af knap 2½ år blev han kvalificeret til Eliteklassen på Tollerjagtprøver i Sverige. En anden kuldbror, Silver, går pt. i åben klasse på Tollerjagtprøver i Sverige, hvor han bor. En af Vixens søstre, Foxy, som bor i Norge, er Norsk Vildtsporschampion.


Vixens far, Foxgrove Maritime Skipper, var en canadisk hanhund. Han døde i marts 2014 – 12 år gammel. Han har givet noget rigtig godt afkom, der har klaret sig godt på såvel markprøver, til lydighed og agility. Skippers kuldsøster, Raisin, er en af de mest succesfulde hunde, som ejeren af Foxgrove Kennel, Sue Kish, har haft i sine hænder.


Vixen bliver jagttrænet i DRK og klikkertrænet i DcH. Hun kan  endnu ikke smykke sig med en masse titler. Hun har dog bestået begynderklassen på en uofficiel working test. Jeg har valgt at gå langsomt frem i min træning af hende, for at være sikker på, at vi begge to mental kan følge med. Der er dog ingen tvivl om, at Vixen har arvet sine forældres gode arbejdsegenskaber.  Hun lærer lynhurtigt, hun er meget ivrig, og hun arbejder meget sikkert.


Hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra primo marts 2015.


Læs mere om Frick på hans website: www.hunting-halona.de