Pokémon-kuldet

Pokémon-kuldet


Vixen er kommet i løbetid, og vi forventer at parre hende med Foxgrove's Moonlight Gunner i uge 39. Hvis alt lykkes, kommer der hvalpe omkring uge 48. 


Læs dagbog om kuldet her


Baggrund

Vixen's første kuld - Ben & Jerry-kuldet - har udviklet sig til helt fantastiske hunde,  så vi var ikke i tvivl om, at hun skulle have endnu et kuld.


Da beslutningen om et nyt kuld var taget, kom det store arbejde med at finde en han, der kunne opfylde de forventninger og tanker, vi har omkring vores avl.


Der var flere hanhunde i spil - alle fra udlandet. Da beslutningen skulle tages, faldt valget på en hanhund, som jeg har haft et godt øje til i en del år: Foxgrove's Moonlight Gunner - kaldet Gunner.


Gunner er født i marts 2009 og er altså i skrivende stund 7,5 år. Han er far til flere kuld rundt om i Europa. Ifølge hans ejer, Ute Nagl, er det kendetegnende for hans hvalpe, at de arbejder fantastisk godt og har en velfungerende on/off knap. Desuden har de et dejligt temperament og sundheden er i top.


Gunner er opdrættet af Diane Loiseau  fra Kennel Foxgrove i Canada, og der ligger nogle gode hunde bag ham. Diane og hendes søster, Sue Kish, er kendt for at lave sunde og arbejdsivrige hunde. De bruger selv deres hunde på jagt og på markprøver, så derfor er dette egenskaber, de sætter højt. Diane er derudover meget aktive på andre hundesportsområder som lydighed, agility, flyball etc. I dag har Diane sin egen kennel, Kennel Redzone, sammen med Fred Bergeron.   


Gunner selv har gjort det godt på både prøver og i udstillingsringen, og han har denne sommer kvalificeret sig til eliteklassen i det svenske tollerjagtprøve-system. I Tyskland har han bestået det højeste niveau i deres jagtprøveystem. I udstillingsringen har han også gjort det godt, og han er international udstillingschampion. Desuden har han fornøjelsen ind imellem af at komme med på praktiske jagter.


 

I forbindelse med et besøg i Sverige i 2011, blev denne video og denne video optaget af Gunner, der arbejder.


Her er en video fra 2015, hvor Ute afholdt et tollingseminar i Schweiz. Her brugte hun Gunner til at vise, hvordan en tollerjagtprøver ser ud.


Man kan læse mere om Gunner på Hunter's Moonlight's hjemmeside


Vi forventer, at hvalpene fra dette kuld, vil blive fantastiske arbejdshunde, og de sælges derfor kun til hjem, der vil arbejde med dem. Det kan være som jagt- eller markprøvehund, som sporhund, som lydighedshund eller andet, der udfordrer og tilfredsstiller deres lyst til at arbejde.


I forbindelse med en træningsweekend hos Vixen's opdrættere, besøgte vi Ute for at se nærmere på Gunner. Det var et meget postivt besøg - hvilket vi også havde forventet :-) Leif tog i den forbindelse disse billeder af Gunner og Vixen.

Og et par billeder af Gunner: