< tilbage 24-06-2024 - 13:04

Dobbeltprøve i Fjelster

En dejlig weekend i Fjelster

Den 22. og 23. juni afholdt Tollerklubben dobbeltprøve i det skønne område i Fjelster. Det var Tsulas debut på en prøve med koldt vildt, så jeg var lidt spændt på at se, hvordan det ville gå. 

 

Begge dage var det Lars  Bengtsson, der dømte, og hans kone, Gunliz, havde lavet prøveoplægget begge dage. 

 

Kort sagt gik det rigtig godt. Vi fik en flot 1. præmie begge dage, og Tsula er dermed kvalificeret til åben klasse og har fået sin første titel - TJ(B) DK. 

 

Den lidt længere historie er, at hun på førstedagen ikke satte en pote forkert, og chaufføren var udadtil cool (selv om hjertet bankede med 120 slag i minuttet). Jeg synes selv, at jeg havde overblik og overskud nok til ikke at glemme alle de gode vaner og rutiner. Min største bekymring var nok det frie søg, hvor jeg var lidt nervøs for, om Tsula bare ville tulle rundt og dutte på ænderne. Jeg kunne ikke se hende i søget, og det hjalp ikke på min bekymring. Men.....ikke noget at være nervøs for. Hun søgte godt og effektivt og kom hjem med de ænder, hun blev bedt om. Vi sluttede af me en landmarkering, hvor nedfaldststedet ikke var synligt og - ifølge Leif, som var hjælper - var hun den eneste hund i klassen, der bare røg direkte derud. 

 

Eneste "men" - for dem er der selvfølgelig altid nogle af - var, at der var en lille lyd fra hende ved afsendelsen på første vandmarkering, og jeg kunne godt tænke mig et bedre greb på ænderne. Det kommer forhåbentlig. 

 

Her er en video fra dag 1 - optaget af Leif: 

 

Dag 2 gik også godt, omend det der med grebet på ænderne var værre end dag 1. Hun havde utrolig mange grebskifte, så der er noget, der skal arbejdes på. 

 

Selve prøvernes elementer klarede hun fint: Fin ansmygning og tolling, to fine enkeltmarkeringer på vand, et fint frit søg og en fin enkeltmarkering på land. 

 

Min guro, Aase, var taget til Fjelster for at kikke på, og hun fik også optaget noget video af de forskellige poster: 

 

Ansmygning og tolling: 

 

To enkeltmarkeringer på vand: 

 

Søg: 

 

 

 

Landmarkering: 

 

 

Det var en fornøjelse at gå på prøve med Tsula. Der er ting, vi stadig skal arbejde med, men der er også masser af ting, der sidder rigtig godt i skabet. Det er jo svært for mig ikke at nævne "fri ved fod", som jo oftest var ikke-eksisterende med Vixen. Det er til gengæld noget, Tsula bare kan, og det er skønt at kunne sænke skuldrene i vished om, at ens hund er der, hvor den skal være. Det betyder ikke, at det ikke er noget, der kontinuerligt skal arbejdes på - ligesom så mange andre ting, som hun er god tid. 

 

Nu skal jeg så lidt i overvejelser om, hvorvidt vi skal tage et par runder mere i begynderklassen, eller om vi skal tage det forholdsvis store skridt og kaste os over åben klasse. Hun kan rigtig mange af de ting, hun skal kunne i åben klasse, men er vi klar??? Jeg ved det ikke helt. 

 

 

< Tilbage