< tilbage 09-09-2024 - 12:16

Vi arbejder videre

Der arbejdes videre med dirigeringer – især vanddirigeringer – med Tsula. Målet er at deltage på dobbeltprøven den 21. og 22. september på Sjælland. Jeg ved ikke, om vi når det. Jeg har lovet mig selv, at jeg vil være 100% sikker på, at hun har tillid til mig, ellers stiller jeg ikke.

 

Vi har trænet en del i Haunstrup, hvor vi jo har et sted, hvor der ikke er ret langt over på den anden side. Leif har været utrolig sød til at hjælpe med. I starten kastede han et par dummyer over, og hun fik så den første som en markering. Derefter tog vi nogle landdirigering, som jeg havde forberedt. I starten var hun med ude og lægge dem – igen for at få hendes tillid til mig tilbage til, hvor den har været. Når hun havde hentet et par landdirigeringer, så var det tilbage til vandet og hente den markering, der nu næsten var blevet en dirigering. Det er gået rigtig godt. Der har også været træninger, hvor der slet ikke har været noget på vand.

 

I sidste uge stillede Leif 2-3 af de store dirigeringsdummyer op på den anden side af vandet. Dem fik hun ”blindt”. Det vil sige, at hun så ikke, at de blev stillet op, men de stod efterfølgende og lyste som fyrtårne derovre. Her var der heller ingen tøven hos hende.

 

I lørdags var jeg så i Gullestrup alene. Jeg placerede et par af de store dirigeringsdummyer på den anden side (et sted, hvor hun havde været før), hentede Tsula og sendte hende over. Igen tøven – og jeg tænkte, at det er fordi, hun kunne se dem. Men da hun så kom over, kunne jeg se, at hun ikke anede, at de stod der. Hun søgte mod venstre, så jeg måtte stoppe hende og dirigere  hende op på højen. Heller ikke den næste havde hun set, så igen var det så godt som en blind dirigering for hende. Bagefter var der en enkelt landdirigering og et lille søg på vandet. Den ene del af søen er nu efterhånden så bevokset, så man kan lave et rigtig godt søg der. Her var hun bare skarp og hurtig.

 

Jeg tror på, at vi igen får styr på de blinde dirigeringer på vand – og så må det tage den tid, det tager. Prøven på Sjælland er den sidste for vores vedkommende. Vi venter på løbetid, parring og forhåbentlig hvalpe.

< Tilbage