< tilbage 07-10-2024 - 15:09

Løbetid, parring.....

...og ventetid

Det har hele tiden været planen, at Tsula skulle parres i den kommende løbetid. Og efter en del søgen fandt vi også en virkelig dejlig hanhund i Schweiz, som vi mener vil være et godt match. 

 

Ifølge kalenderen ville løbetiden starte den 3. oktober, men tæver er ligeglad med kalendere, så den 24. september så vi blod første gang. 

 

Rusty, som vi har fået lov at bruge til dette kuld, bor i Schweiz, så vi regnede med en tur sydpå. Men da Iris og Rusty havde meldt sig til en prøve i Sverige den 12. oktober, besluttede hun og Michael, at de ville køre til Danmark tidligt, så vi kunne parre her. Det var jo helt fantastisk. Jeg fik dem installeret i Fjelster, da de så havde de bedste muligheder for også at træne til prøven i Sverige. Planen var, at de ville ankomme fredag den 4. oktober og rejse videre til Sverige fredag den 11. oktober. 

 

For at være opdateret på det helt rigtige tidspunkt at parre, havde jeg bestilt progesteronmåling hos Dyrelægegruppen Dania. Første test var den 30. september. Den viste 1,32, ng/ml, så der var stadig god tid. Næste måling den 2. oktober viste 4,02 ng/ml. Så er der ikke så lang tid til ægløsningen. Vi var i Hinnerup igen den 4. oktober, og her viste målingen så 13,39 ng/ml, og vi fik besked på, at vi skulle parre samme dag og dagen efter. Heldigt for os, at Rusty ville ankomme til Fjelster senere på dagen. 

 

Vi fik to gode parringer hhv. fredag den 4. oktober og lørdag den 5. oktober, hvor de hang sammen i hhv. 20 minutter og 27 minutter. 

 

Jeg havde selvfølgelig mødt Rusty, inden jeg besluttede, at jeg gerne ville bruge ham. Jeg så ham til Specialen i Sverige i 2023 og igen i år, hvor jeg fik en aftale med Iris. Men det har også været utrolig dejligt at opleve ham i Fjelster. Han er virkelig en meget fin, venlig og social hanhund - og en gentleman overfor Tsula. 

 

De næste dage har jeg aftalt med Iris, at jeg laver noget træning for dem i Fjelster, så de kan stramme op på formen inden prøven i Sverige. Det bliver dejligt at se ham arbejde med de øvelser, jeg har planlagt. 

 

Så nu er det bare at vente med tålmodighed. Jeg har bestilt scanning til hende mandag den 28. oktober, men jeg regner med, at jeg i løbet af et par uger kan se tegn på, om hun er drægtig.  

< Tilbage